مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در راس سیاست گذاری حکمرانی شهری قرار بگیرد

به گزارش وبلاگ جزیره، خبرگزاری خبرنگاران-یکی از مهم ترین وظایف مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران این است که در چارچوب سیاست گذاری حکمرانی شهری حضور داشته باشد و نظریه مبنای مدیریت شهری را ارئه و در اجرا نیز مدیریت شهری را همراهی کند.

مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در راس سیاست گذاری حکمرانی شهری قرار بگیرد

به گزارش خبرگزاری وبلاگ جزیره به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، میثم مظفر عضو شورای اسلامی شهر تهران در نشست با رئیس و معاونین مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: یکی از مهم ترین وظایف مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران این است که در کل چارچوب سیاست گذاری حکمرانی شهری حضور داشته باشد و نظریه مبنای مدیریت شهری را ارائه و در اجرا نیز مدیریت شهری را همراهی کند.

او اضافه نمود: مسائل شهری می بایست ابتدا با استفاده از تکنیک های متنوّع اولویت بندی شوند و سپس در دستور کار قرار گیرند و رویکرد مناسب برای حل آن انتخاب گردد.

مظفر در ادامه با اشاره به نحوه سیاست گذاری در مسائل شهری گفت: برای حل مسائل، چالش های نظری و دوگانه های متضادی داریم که باید استراتژی متناسب با آن ها انتخاب گردد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران در تشریح چگونگی حل مسایل شهری گفت: جهت نیل به اولویت بندی مسایل شهر و حل آنها می بایست هفت مرحله مساله شناسی، تعیین موضوع، تعیین رویکرد مناسب، تدوین سیاست، مشروعیت بخشی به سیاست تدوین شده، اجرای سیاست و سنجش و ارزیابی آن در دستورکار قرار بگیرد و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در تمامی این مراحل جایگاه ویژه دارد.

مظفر اضافه نمود: مرکز مطالعات باید نگاه جامعی داشته باشد و با رویکردی هوشمندانه از مرحله شناسایی مسائل تا به اجرا درآوردن و اثریابی حضور داشته باشد و در اجرای آنها در کنار مجریان و مدیران قرار بگیرد. اینکه در انبوه مسائل و با منابع محدودی که شهرداری تهران دارد، چه موضوعی در دستور کار قرار گیرد اهمیت ویژه ای دارد. متاسفانه در کشور به مسائل از پنجره علم و دانش نگریسته نمی گردد.

مظفر با اعتقاد به اینکه مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران باید در تعیین نظریه مبنایی شهرداری تهران نقش داشته باشد، گفت: باید تعیین گردد که پارادایم نظری شهرداری تهران چیست؟ اگر بخواهیم گزینه های منبعث از دین را اجرا کنیم، می بایست رابطه میان علم و دین تعیین گردد.

او اضافه نمود: آیا اساسا علم و دین با هم اشتراک یا امتزاج دارند؟ در تعریف من علم و دین در یک جهت هستند. آنچه در حال حاضر، فقدان آن احساس می گردد این است که در حکمرانی شهری نظریه مبنایی نداریم و هدفمان تعیین نیست. اگر قرار است شهر بستری باشد برای رشد و تعالی انسان، پس زمینه هایش را مهیا کنیم.

در ادامه نشست محمدمنان رییسی؛ رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران ضمن معرفی اجمالی مرکز به تشریح اهداف، وظایف و دستاوردهای پژوهشی این مرکز پرداخت و گفت: شهرهای ما سابقا عبودیت محور بودند و رکن اصلی در اغلب مناسبات شهری (اعم از مناسبات مالی و فرهنگی و کالبدی و ...) توجه به دین و آموزه های دینی بود و به همین علت، جوهره اصلی شهر، عبودیت محوری بود. اما تحت تاثیر تحولات دو قرن اخیر و نفوذ پارادایم فکری و مولفه های تمدنی غرب به ایران، در شهرهای کنونی ما دیگر نشان چندانی از مولفه های عبودیت محوری دیده نمی گردد.

در ادامه این نشست اهم فعالیت ها و پروژه های شاخص پژوهشی مرکز به وسیله معاونین معرفی گردید و از دو کتاب نوسازی شهری، اجتماع و مشارکت و پاک کردن هوا از مجموعه کتب تخصصی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به وسیله میثم مظفر رونمایی شد.

منبع: خبرگزاری آریا

به "مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در راس سیاست گذاری حکمرانی شهری قرار بگیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در راس سیاست گذاری حکمرانی شهری قرار بگیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید