کدام مواد غذایی کمر درد را کاهش می دهند؟
به گزارش وبلاگ جزیره، امگا 3 هم اسیدچرب ضدالتهابی است که می تواند در پیشگیری و کاهش درد های مربوط به کمر نقش مهمی ایفا نماید که در اغلب ماهی ها و سبزیجات و بعلاوه مغز های گیاهی یافت می شوند.
کمر درد مشکل رایجی است که بسیاری از ما بار ها آن را تجربه نموده ایم. البته برخی افراد به طور مزمن دچار این بیماری هستند. تغذیه می تواند در هر کدام از انواع کمر درد نقش مهمی داشته باشد. به این ترتیب برای کاهش میزان درد به افرادی که دچار کمر درد مزمن هستند توصیه می گردد رژیم غذایی خاصی در پیش بگیرند.
کمر درد یکی از شایع ترین درد هایی است که در جوامع امروزی حتی بسیاری از جوانان هم به آن مبتلا هستند. بلند کردن اجسام سنگین، نشستن های طولانی و اشتباه، نداشتن تحرک کافی و بعلاوه سبک زندگی اشتباه و به طور کلی ضعف عضلات باعث بروز درد در ناحیه کمر خواهند شد. البته سوءتغذیه یعنی نرسیدن مواد مغذی خاص به بدن ما می تواند عامل مهمی برای بروز کمردرد باشد. در واقع تغذیه نامناسب می تواند عاملی برای بروز کمردرد به ویژه در جوانان باشد.
چون باعث ضعف عضلات در ناحیه کمر و اطراف ستون فقرات، خواهد شد. استحکام عضلات به میزان ای نیست که بتواند در برابر تغییرات ناگهانی مقاوم باشد و آن ها را تحمل کند. به این ترتیب می توان گفت موادغذایی ارتباط مستقیمی در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و ناحیه کمر دارند.
تغذیه سالم
نقش انتخاب نوع تغذیه در عملکرد بدن اهمیت زیادی دارد. یعنی بدن ما زمانی می تواند به برترین شکل کار خود را انجام دهد که ترکیبی از همه مواد غذایی لازم برای او تأمین باشد. به این ترتیب داشتن رژیم متعادل حاوی میوه های تازه و سبزیجات، غلات و غذا های کم چربی، کم نمک و کم شکر و بعلاوه مصرف مایعات می تواند در تأمین سطح انرژی بالاتر و تعادل وزن؛ احساس بهتری در افراد ایجاد کند. البته در صورت وجود هر گونه بیماری؛ قبل از تغییر رژیم غذایی، حتماً باید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت گرفته گردد. چون ممکن است کاهش برخی مواد غذایی لازم یا افزایش آن ها منجر به تداخلات دارویی یا شیمیایی در بدن بیمار گردد.
کمر درد حاد و مزمن
کمر درد به صورت های مختلف در افراد دیده می گردد. گاهی به صورت گرفتگی های ناگهانی یا درد های شدید و زودگذر که ممکن است بین چند روز تا چند هفته طول بکشد. اما درد آن اغلب به گونه ای است که مانع از انجام فعالیت های فرد خواهدشد.
این گونه گرفتگی ها معمولاً با مراقبت های فردی و استراحت کافی بهبود خواهند یافت و باعث ناتوانی طولانی مدت نخواهند شد. اما درد های شدید کمر معمولاً درد های مکانیکی هستند؛ یعنی در طرز عملکرد و حرکت اجزای تشکیل دهنده پشت شامل ستون مهره، عضلات، دیسک های بین مهره ای و اعصاب اختلال ایجاد می نمایند. هنگامی که درد در ناحیه کمر بین چهار تا دوازده هفته باقی بماند به عنوان کمر درد حاد شناخته می گردد. کمر درد مزمن نیز به دردی گفته می گردد که پس از برطرف علل اولیه دردآن باز هم باقی بماند.
گاهی افراد مبتلا به کمر درد حاد دچار درد های مزمن هم می شوند که علائم آن ممکن است تا چند سال باقی بمانند که البته برخی از این بیماری ها به یاری دارو و برخی دیگر با جراحی درمان خواهند شد. بسیاری از کمردرد ها ممکن است تنها با دنبال کردن چند تغییر ساده در سبک زندگی، افزایش تحرک و فعالیت درمان شوند. ضمن آنکه می توان از بروز برخی کمر درد ها با پیروی از رژیم غذایی مقوی، ساده، سالم و متعادل پیشگیری کرد.
رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از کمر درد باید غنی از مواد مغذی برای تقویت عضلات و استحکام استخوان ها باشد. یعنی مواد غذایی که می توانند بدن را تقویت نمایند. به علاوه مشکل استخوان ها و عضلات و در نتیجه کمر درد را نیز کاهش دهند؛ بنابراین باید شامل پروتئین ها، ویتامین ها، چربی ها، قندها، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و امگا 3 باشند.
نکته مهم در مورد مواد غذایی آن است که توجه داشته باشیم مصرف آن ها باید با توجه به خصوصیات هر فرد به میزان کافی برای بدن در نظر گرفته شوند. مثلاً چربی یا قند اگر زیاد از حد استفاده شوند می توانند مضر باشند؛ در صورتی که وجود آن ها برای سوخت و ساز بدن بسیار لازم و لازم است.
همان گونه که پروتئین ها نقش بسیار موثری در تقویت و قدرت عضلات ایفا می نمایند. به همین خاطر افرادی که از منابع پروتئین مانند لبنیات، گوشت و به ویژه حبوبات استفاده نمی نمایند، توانمندی عضلات شان بسیار پایین است. در واقع استفاده از مواد مغذی و نداشتن اضافه وزن از جمله موارد بسیار مهمی است که تأثیر زیادی بر بروز کمر درد خواهد داشت. منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و A نیز در پیشگیری از اسپاسم های عضلانی و عملکرد ماهیچه ها تأثیر زیادی دارند.
نکته مهم در مورد چربی ها نیز نوع آن هاست که می تواند در پیشگیری یا تشدید کمردرد مؤثر باشد. یعنی هر چقدر چربی های اشباع شده رژیم غذایی ما بیشتر باشد، عضلات ما نسبت به اکسیداسیون حساس تر و در نتیجه نسبت به حرکات ناگهانی نیز ضعیف تر خواهند بود. به همین علت هم بهتر است به جای مصرف گوشت های قرمز پرچربی از گوشت های سفید استفاده گردد. بعلاوه غذا های فرآوری شده و انواع فست فود ها هم می توانند باعث ضعیف شدن عضلات شوند.
وجود پتاسیم و منیزیم هم در رژیم غذایی بسیار مهم هستند. چون مانع از اسپاسم های ناگهانی عضلات به ویژه در ناحیه پشت و کمر خواهند شد که در اغلب سبزیجات به ویژه اسفناج و جعفری یافت می شوند. امگا 3 هم اسیدچرب ضدالتهابی است که می تواند در پیشگیری و کاهش درد های مربوط به کمر نقش مهمی ایفا نماید که در اغلب ماهی ها و سبزیجات و بعلاوه مغز های گیاهی یافت می شوند.
در مورد مصرف قند ها نیز باید بدانیم مصرف آن ها نباید بیش ازمیزان باشد، چون هرچه میزان قند های ساده بیشتر باشد، احتمال ابتلا به کمر درد نیز بیشتر خواهد شد. چون وقتی وارد بدن می شوند، ذخایر عضلانی گلیکوژن را تأمین می نمایند و اضافی آن ها هم تبدیل به چربی می گردد. یعنی به جای اینکه عضلات ما منبع پروتئین باشند؛ میزان زیادی چربی درون آن ها جای می گیرد که می تواند قدرت عضلانی را افزایش و باعث گردد عضله در شرایط مختلف، رفلکس های خوبی از خود نشان ندهد. به همین خاطر نیز مصرف زیاد قند های ساده برای ابتلا به درد های عضلانی مانند کمر درد مضر است.
منبع: همشهری آنلاین
منبع: فرادید