چه غذاهایی برای کیست تخمدان مضر است؟
به گزارش وبلاگ جزیره، کیست تخمدان در زنان بسیار متداول است و تعدادی کیست به طور طبیعی در هر سیکل ماهانه ایجاد می گردد که ممکن است با کمی درد در ناحیه شکم یا لگن همراه باشند.
کیست تخمدان در زنان یکی از شایع ترین مسائل پزشکی است که می تواند نگرانی زیادی به وجود آورد. رژیم غذایی عامل مشخص نماینده ای در احتمال ایجاد کیست تخمدان در زنان است. در ادامه این مطلب از وبلاگ جزیره با ما همراه باشید تا بر طبق جدیدترین اطلاعات پزشکی آنالیز کنیم که خوردن چه غذاهایی در پیشگیری از کیست تخمدان تاثیرگذار است.
بعضی مواد غذایی موجب کوچک شدن یا پیشگیری از کیست های تخمدان می شوند درحالی که غذاهای مضر برای کیست می توانند به رشد و توسعه آن ها یاری نمایند.
کیست تخمدان و سبک زندگی چیست؟
سبک زندگی و رژیم غذایی نقش مهمی در شدت بروز علائم کیست تخمدان دارد. آگاهی به آن که چه غذاهایی برای کیست خوب نیست و این که خوردن چه چیزی باعث کیست تخمدان می گردد، برای مقابله با این بیماری ضروری است.
چه غذاهایی برای کیست تخمدان مضر است؟
مواد غذایی حاوی چربی های ترانس
تحقیقات انجام گرفته حاکی از آن است که مصرف بالای چربی های ترانس ارتباط مستقیمی با تشکیل کیست های تخمدانی دارد. چربی های ترانس به اندازه زیادی در غذاهای حاضری، سرخ شده و فرآوری شده وجود دارند. این موارد جز غذاهای مضر برای کیست تخمدان محسوب می شوند.
مواد غذایی دارای گلوتن
یکی دیگر از مواد غذایی مضر برای کیست تخمدان گلوتن است که در گونه های سرد سیری غلات مانند گندم و جو وجود دارد. تحقیقات انجام گرفته حاکی از آن است که حذف گلوتن از رژیم غذایی می تواند موجب کاهش درد در زنان مبتلا به کیست تخمدان گردد.
مواد غذایی محرک و التهاب زا
بعضی از مواد غذایی که در تنظیم هورمون های بدن به ویژه استروژن اثرگذار هستند، می توانند شرایط را برای زنان مبتلا به کیست تخمدان دشوارتر نمایند. الکل، کافئین، گلوتن، گوشت قرمز و چربی های اشباع ازجمله مواد خوراکی محرک و التهاب زا هستند. بعلاوه، بهتر است از مصرف زیاد کربوهیدرات های تصفیه شده که التهاب و مقاومت به انسولین را در بدن تشدید می نمایند، اجتناب کرد.
چه غذاهایی برای کیست تخمدان مفید است؟
پس از آنالیز این که چه غذاهایی برای کیست تخمدان مضر است، نوبت به شناخت غذاهای جایگزین و مفید می رسد. غذاهای مفید برای کیست تخمدان به تنظیم سطح هورمون ها یاری می نمایند و از این طریق علائم بیماری را تضعیف می سازند.
مواد غذایی فیبردار
اصلی ترین دلیل تشکیل کیست تخمدان، هورمون استروژن است که نقش اصلی را در تقسیم و تکثیر سلول های جدار رحم و سلول های تخمدانی بر عهده دارد. رژیم غذایی پر فیبر، مقدار جذب مجدد استروژن را در بدن کاهش می دهد و به تنظیم سطح هورمون ها یاری می نماید. میوه ها و سبزیجات برترین منبع فیبر برای این منظور هستند.
غذاهای پروتئین دار بدون چربی
غذاهای پروتئین دار بدون چربی بسیار مغذی هستند و به حفظ تعادل وزن بدن و تنظیم سطح هورمون ها یاری می نمایند. با وجود این که منابع پروتئین بدون چربی مانند مرغ و ماهی فیبر لازم را تامین نمی نمایند اما گزینه غذایی سالمی برای زنان دارای کیست تخمدان هستند.
مواد غذایی حاوی امگا 3
امگا 3 به کنترل اختلالات هورمونی در بیماری کیست تخمدان یاری می نماید. ماهی های چرب مانند سالمون و ساردین گزینه مناسبی برای جذب حداکثری اسیدهای چرب امگا 3 هستند. دانه های کتان نیز که حاوی امگا 3 هستند، می توانند در کاهش سطح هورمون آندروژن موثر باشند.
مواد غذایی ضدالتهاب
مواد غذایی ضدالتهاب در کاهش درد ناشی از کیست تخمدان تاثیر مثبتی دارند. بعضی از غذاها و ادویه های ضدالتهابی شامل گوجه فرنگی، زردچوبه، کلم پیچ، روغن زیتون و بادام می شوند. علاوه بر این ها، چای بابونه خواص آرام بخش و تسکین دهنده دارد و در کاهش دردها و علائم کیست تخمدان موثر است.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت می کنیم مطلب 3 نوشیدنی عالی که چربی های بدن را مثل کوره آب می نمایند را بخوانید.
منبع: پیام دلتا