طرز تهیه نان برنجی شمالی اصیل و سنتی بدون فر

به گزارش وبلاگ جزیره، نان برنجی شمالی، نانی اصیل و سنتی است که بانوان شمالی مواد اصلی آن را از دل شالیزارهای شمال بیرون می کشند. شمالی ها معمولا این شیرینی را برای پذیرایی از میهمان های نوروزی یا عیادت از بیمار آن را درست می کنند. در شهرهای مختلف نان برنجی را به شکل های متفاوتی درست می کنند که یکی از خوشمزه ترین آن ها نان برنجی کرمانشاهی است که می توانید برای عزیزان تان درست کنید. حال طرز تهیه نان برنجی شمالی را برایتان خواهیم گفت تا آن را به شکل سنتی و به سبک شمالی ها بدون فر درست کنید.

طرز تهیه نان برنجی شمالی اصیل و سنتی بدون فر

مواد لازم برای تهیه نان برنجی شمالی

  • برنج یک لیوان
  • آب چهار لیوان
  • شکر سه قاشق غذاخوری
  • آرد سه قاشق غذاخوری
  • گلاب چهار قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم

طرز تهیه نان برنجی شمالی

1. برنج را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید میزان برنج گفته شده را در یک کاسه بدون نمک با آب ولرم خیس کنید. در ادامه یک قابلمه مناسب پر از آب کرده و روی حرارت بگذارید. برنج را داخل آب جوش بریزید و مراحل پخت برنج را پیش بروید تا دانه های آن از هم باز شوند. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیرینی قرابیه گردویی برای روزهای عید است.

2. شکر و گلاب را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید به برنج پخته شده در قابلمه مانند طرز تهیه شیر برنج، شکر اضافه کنید. دو دقیقه زمان دهید که مخلوط برنج و شکر با یکدیگر جوش بخورند. حال در سه دقیقه آخر پخت باید زعفران و گلاب گفته شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید. شما باید مراحل پخت برنج را پیش ببرید.

3. آرد را اضافه کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید زمان دهید تا برنج خوب سفت شود. با سفت شدن مخلوط برنج، قابلمه را از رو حرارت بردارید. مخلوط را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید و میزان آرد گفته شده را به آن اضافه کنید. آرد را باید کم کم به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا به غلظت موردنظرتان برسد. اگر باز هم مایه نان برنجی شل بود مجدد به آن آرد اضافه کنید. با این روش پخت می توانید طرز تهیه شیربرنج با شکر را درست کنید.

4. تابه را آماده کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی ، با خنک شدن مخلوط برنج باید تابه را هم روی حرارت گاز گذاشته و به میزان لازم روغن درون آن بریزید. حال با داغ شدن روغن باید میزانی از مایه نان برنجی را برداشته و در دستان خود به آن شکل دهید. نان برنجی ها را در تابه سرخ کنید. در نهایت با گرفتن روغن اضافه شان، آن ها را در ظرف موردنظر خود چیده و تزئین شان کنید. اگر به شیرینی های شمالی علاقه مند هستید حتما طرز تهیه قطاب شمالی را امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه نان برنجی شمالی در فر

  • برنج 100 گرم
  • شیر 300 گرم
  • آرد سفید 500 گرم
  • تخم مرغ یک عدد
  • شکر سه قاشق غذاخوری
  • خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
  • روغن یا کره یک قاشق غذاخوری
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم

طرز تهیه نان برنجی شمالی با خمیرمایه

1. برنج را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید میزان برنج گفته گفته شده را در آب گرم برای یک ساعت خیس کنید. در ادامه شیر را گرم کرده و با برنج مخلوط کنید. مخلوط برنج و شیر را برای چهار دقیقه در میکسر خوب مخلوط شان کنید. در ادامه مخلوط برنج را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و تخم مرغ، شکر، روغن و خمیرمایه را هم به آن اضافه کنید. مواد را با کمک لیسک خوب با یکدیگر مخلوط کنید. حال که سروکارتان با برنج پخته است حتما شیربرنج هم درست کنید.

2. آرد را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید آرد را کم کم به مخلوط اضافه و هم بزنید تا به غلظت موردنظر برسد. به یاد داشته باشید که آرد را قبل از اضافه کردن حتما دو تا سه بار الک کنید. مخلوط نان برنجی شمالی را با دستان خود حسابی ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف داشته باشید. اگر خمیر نان برنجی سفت بود می توانید به آن دو تا سه قاشق آب ولرم اضافه کنید. کف و کاسه ظرف موردنظر را با کمی روغن چرب کرده سپس خمیر را داخل آن بگذارید. روی ظرف را با یک پارچه تمیز بپوشانید. یک ساعت معمولا زمان مناسبی برای استراحت خمیر نان برنجی شمالی در دمای محیط است.

3. خمیر را تقسیم کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی در فر باید پف خمیر را بگیرید. خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را به یک چونه تبدیل کنید. روی چونه ها را به مدت ده دقیقه بپوشانید تا خوب استراحت کنند. حال چونه ها را با کمک وردنه به شکل گرد و قطر یک سانتی متر باز کنید. درست کردن شیرینی پفکی گردویی را از قلم نیاندازید.

4. نان برنجی را سرخ کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی با خمیر مایه باید کف یک سینی بزرگ را چرب کنید و دایره های نان برنجی را در آن بگذارید. روی آن ها را با یک پارچه خوب بپوشانید تا خشک نشوند. در یک تابه مناسب به میزان لازم روغن بریزید و نان برنجی ها را به صورت تکی یا دو تایی سرخ کنید. نان برنجی های شمالی را در ظرف موردنظر بچینید.آن ها را با پودر نارگیل، مغز گردو و گل محمدی تزئین کنید.

نکات تکمیلی پخت نان برنجی شمالی

نان برنجی شمالی میان وعده خوشمزه ای محسوب می شود که می توان آن را برای پذیرایی در میهمانی ها به خصوص در ایام نوروز به کار برد. نکات زیر به شما در آشپزی راحت تر کمک خواهد کرد.

استفاده از برنج در تهیه نان برنجی شمالی

نان برنجی شمالی همان طور که از نام آن برمی آید با برنج درست می شود پس اگر در پی شیرینی با کیفیت و اصیلی هستید باید از برنج با کیفیت، سفید، دانه درشت و بدون لکه استفاده کنید. طرز تهیه شیرینی نخودچی را برای پذیرایی از عزیزان تان از قلم نیاندازید.

استفاده از آرد در تهیه نان برنجی

پایه اصلی این شیرینی سنتی و اصیل آرد است پس باید در انتخاب آن دقت کافی را داشته باشید. کیفیت آردها نسبت به یکدیگر فرق دارد پس در مرحله اضافه کردن آرد به مواد دقت داشته باشید چراکه مایه نان برنجی ممکن است آرد کمتر یا بیشتری ببرد.

پخت نان برنجی شمالی در دیگ

شمالی ها این شیرینی سنتی و اصیل را در روزهای پایانی سال برای پذیرایی از میهمان هایشان در یک دیگ بزرگ می پزند و برای پذیرایی از میهمان هایشان در ایام نوروز نگه داری می کنند. آن ها مراحل پخت را کامل پیش می برند سپس یک دیگ مناسب را روی آتش قرار داده و دایره های خمیر را داخل دیگ می گذارند. یک ساعت زمان برای پخت نان برنجی ها در دیگ نیاز است.

نگه داری نان برنجی

نان برنجی شمالی را می توانید در روزهای پایانی سال بپزید و در دستمال خشک قرار داده و داخل یخچال بگذارید. شما برای نگه داری نان برنجی ها در فریز باید در یک ظرف دربسته بگذارید و ساعاتی قبل از مصرف آن را گرم کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه نان برنجی شمالی اصیل و سنتی بدون فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان برنجی شمالی اصیل و سنتی بدون فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید