زمینِ گرم تر، غذای کمتر
به گزارش وبلاگ جزیره، کارشناسان هشدار می دهند که افزایش دمای کره زمین می تواند تاثیرات مخربی بر فراوری محصولات غذایی داشته باشد.

به گزارش وبلاگ جزیره، بر اساس گزارش هیئت بین دولتی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (IPCC) اگر انتشار گازهای گلخانه ای که موجب گرمایش زمین می شوند به شدت مهار نگردد، نزدیک به یک سوم مزارع کشاورزی و مراتع دام ها در دنیا تا خاتمه قرن جاری میلادی برای فراوری مواد غذایی نامناسب خواهند شد.
یکی از کارشناسان دانشگاه کرنل آمریکا در این زمینه گفت: اگر اقدامی انجام ندهیم، آینده تاریک به نظر می رسد و هیچ منطقه ای در امان نخواهد بود.
به گفته متخصصان، بدترین اثرات تغییرات اقلیمی زمانی آغاز می گردد که افزایش دمای کره زمین نسبت به دوران پیشاصنعتی از 1.5 درجه سلسیوس فراتر رود که انتظار می رود این افزایش دمای دنیای تا دو دهه دیگر به آستانه 1.5 درجه سلسیوس برسد.
پیامدهای برگشت ناپذیر تغییرات اقلیمی برای زمین
فراوری دنیای غذا هنوز در حال افزایش است اما سرعت آن نسبت به گذشته کاهش یافته است . بنابر گزارش سازمان ملل متحد، تغییرات آب و هوایی در حال حاضر از رشد فراوری تا حدود 21 درصد در شش دهه گذشته جلوگیری نموده است.
بارش باران های شدید، دمای بالا، کیفیت پایین تر خاک، افزایش آفاتی مانند ملخ و کاهش گرده افشان های مفید مانند زنبور عسل باعث از بین رفتن ذخایر غلات می گردد.
اثرات تغییرات اقلیمی تنها به خشکی محدود نمی گردد به طوری که امواج گرمای دریایی، اسیدی شدن اقیانوس ها، نفوذ آب شور به منطقه ها آب شیرین و.. . به ماهی ها و سایر غذاهای دریایی نیز آسیب می زند.
ماهی در حال حاضر حدود 17 درصد از مصرف دنیای گوشت را تشکیل می دهد و پیش بینی می گردد که این مقدار افزایش یابد. طبق گزارش هیئت بین دولتی تغییر اقلیم، محصولات دنیای شیلات به علت تغییرات آب و هوایی بین سال های 1930 تا 2010 میلادی، 4.1 درصد کاهش یافته است که با ادامه افزایش دمای کره زمین، انتظار می رود این فرایند نیز ادامه یابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این گزارش در عین حال بر استفاده از روش های کشاورزی که برای طبیعت مضر نیستند تاکید دارد. بعلاوه تغییر رژیم غذایی افراد به جای استفاده صرف از گوشت و لبنیات نیز یاری کننده خواهد بود.
منبع: خبرگزاری ایسنا