برای خوردن این غذای پرخاصیت و شفابخش فقط 30 سال دیگر فرصت دارید!
به گزارش وبلاگ جزیره، ماهی هزار و یک خاصیت دارد. مشابه این جمله را آنقدر شنیده اید که دیگر حال دوباره شنیدنش را ندارید. شاید حق با شما باشد، بس که این موجود دریایی سر و شکل و بوی عجیب و غریبی دارد.
به گزارش وبلاگ جزیره، همین خصوصیات باعث شده ماهی هواداران کمی داشته باشد، طوری که امینی، یکی از مسوولان شیلات گفته، در ایران هر نفر به طور میانه سالی هفت کیلوگرم ماهی می خورد که این رقم با استاندارد بین المللی سرانه مصرف ماهی، نه کیلوگرم فاصله دارد.
اگر شما هم به خوردن ماهی علاقه ای ندارید، به این خبر توجه کنید که 30 سال بعد، دیگر ماهی ای در دریاها باقی نمی ماند که بخواهید بخورید می خواهید باور کنید، می خواهید باور نکنید.
ماهی هم غذاست و هم دارو. 19 درصد پروتئین دارد و چون بافت پیوندی آن از سایر گوشت ها کمتر است، آنچه می خوریم، تقریبا همه اش جذب بدن می گردد. چربی ماهی ها و سایر آبزیان در مقایسه با گوشت قرمز بسیار کمتر است. بیشتر ماهی ها کمتر از پنج درصد و صدف ها کمتر از دو درصد چربی دارند و فقط گوشت مرغ بدون پوست را می توان با ماهی مقایسه کرد.
حالا که شهرنشینی و عادت های غذایی مخصوص آن، بیشتر ما را در معرض چاقی، دیابت، فشار خون، کلسترول بالا و در نهایت بیماری های قلبی و عروقی قرار داده، اثر شفابخش ماهی چیزی شبیه معجزه است. مثلا دهه 70 معلوم شد اسکیموهای گرینلند با این که چربی، پروتئین و کلسترول زیادی مصرف می نمایند، به بیماری های قلبی دچار نمی شوند و علت آن هم استفاده از غذاهای دریایی است.
بعلاوه محققان دریافته اند صیادان ژاپنی ساکن جزیره کیوشو، کلسترول کمتری در خون شان است و به همین علت سالم ترند. چربی ماهی و دیگر محصولات دریایی غیراشباع شده است، درحالی که چربی گوشت قرمز و حتی گوشت سفید مثل پرندگان، اغلب از نوع اشباع شده و به همین علت خطر رسوب آن در رگ ها بسیار بیشتر است. بعلاوه اسید چرب امگا 3 موجود در گوشت ماهی از سکته مغزی، لخته شدن خون در عروق چشم و مغز و سایر اندام جلوگیری می نماید.
این نوع چربی با تاثیر بر پروستاگلاندین، می تواند فشار خون را پایین بیاورد و درد و تورم مفصل ها را نیز کم کند. ماهی روی اعصاب و روان شما هم تاثیر می گذارد؛ چراکه سازمان بهداشت دنیای گفته، مصرف ماهی می تواند مکمل مناسبی برای شیوه های دارودرمانی و روان درمانی افسردگی باشد.
ماهی علیه سرطان
مطالعات مرکز تحقیقات سرطان بولتون آمریکا، درباره بیش از 22 هزار مرد داوطلب نشان می دهد، مصرف ماهی خطر ابتلا به سرطان روده را تا حد زیادی کم می نماید. این محققان می گویند، مردانی که پنج نوبت یا بیشتر در هفته ماهی مصرف می نمایند، 40 درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان های روده ای قرار دارند.
روغن ماهی هم فایده های خاص خود را دارد، طوری که به گفته محققان، با داشتن خاصیت های ضدالتهابی، می تواند از تنگی مجاری تنفسی ناشی از انجام تمرینات ورزشی در افراد مبتلا به آسم، جلوگیری کند.
ماهی دارد تمام می گردد
نکند علاقه مند شده اید ماهی بخورید؟ حالا اگر به شما بگویند، دریاها فقط 30 سال دیگر ماهی دارند، چه احساسی پیدا می کنید؟
البته معنی این حرف این نیست که ماهی ها به جای دیگری نقل مکان می نمایند. اوضاع وخیم تر از این حرف هاست. دانشمندان به تازگی دریافته اند، اگر روند صید ماهی ها و آبزیان دریایی با همین سرعت پیش رود، صنعت غذای دریایی دنیا تا میانه های قرن حاضر میلادی از بین خواهد رفت و تا سال 2050، ماهی کافی برای صید در دریاها وجود نخواهد داشت. این محققان اعلام نموده اند، گیاهان و جانوران دریایی کاملا به هم وابسته اند و بر همین اساس، صدمه تماشا هر کدام می تواند باعث صدمه به سایر آنها گردد.
این تیم بین المللی اعلام نموده است، افت ذخایر ماهی ها ارتباط تنگاتنگی با کاهش تنوع زیستی دریاها دارد. بوریس ورم، سرپرست این تحقیق، در این باره گفته است: شمار ذخایر محدود است. ما یک سوم آنها را مصرف نموده ایم و بقیه را هم مصرف خواهیم کرد. این طور که ما از اقیانوس ها استفاده می کنیم، انگار فرض نموده ایم همواره گونه دیگری برای بهره برداری وجود خواهد داشت تا پس از تمام شدن آنها، سراغ آن گونه دیگر برویم.
استیو پالومبی، یکی از دانشمندان این پروژه نیز درباره این فاجعه نزدیک شرح داده است: اگر ما شیوه مدیریت گونه های آبزی را به عنوان جزیی از یک کل، یعنی زیست بوم زمین، عوض نکنیم، این آخرین قرنی است که غذای طبیعی دریایی خواهیم داشت.
با این حال این مطالعه همه تقصیرها را به گردن ماهیگیران و آلودگی های پراکنده نمی اندازد و تصویری که ترسیم می نماید، نشان دهنده صدماتی است که در طول زمان، به صورت تدریجی و در اثر عوامل گوناگون بر اقیانوس ها وارد شده است.
منبع: همشهری آنلاین