خوردن این سالاد می تواند فضانوردان را بکشد!
به گزارش وبلاگ جزیره، ایسنا نوشت: پژوهشگران آمریکایی در پژوهش جدیدی در خصوص خطرات ناشی از عوامل بیماری زا هشدار داده اند که ممکن است روی سبزیجات پرورش یافته در فضا وجود داشته باشند.
پژوهش تازه دانشگاه دلاویر(University of Delaware) نشان می دهد کاهویی که در شرایط گرانش صفر رشد می نماید، در فضا بیشتر از روی زمین در برابر عفونت های ناشی از باکتری هایی مانند اشریشیا کلی(E.coli) و سالمونلا(Salmonella) حساس است.
به نقل از فوربس، این پژوهش نشان می دهد کاهویی که در شرایط مشابه محیط بی وزن ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) رشد نموده، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های ناشی از پاتوژن های انسانی است.
سالاد فضایی
کاهو بیش از سه سال است که در اتاقک های هیدروپونیک ایستگاه فضایی بین المللی رشد می نماید و به طور منظم برای تغییر دادن رژیم غذایی فضانوردان از آرد نان تورتیا و قهوه پودرشده به سبزیجات استفاده می گردد. با وجود این، پژوهشگران نگران هستند که شیوع بیماری های ناشی از غذا در ایستگاه فضایی بین المللی، مأموریت را از مسیر خود خارج کند، زیرا ایستگاه فضایی بین المللی، محل سکونت باکتری ها و قارچ های بیماری زاست.
پژوهشگران دانشگاه دلاویر، کاهو را در شرایط مشابه محیط بی وزن ایستگاه فضایی بین المللی پرورش دادند. آنها دریافتند منافذ ریز برگ ها و ساقه هایی که گیاهان برای تنفس از آنها استفاده می نمایند، معمولا زمانی دفاع کردن از گیاه را شروع می نمایند که گیاه یک عامل استرس زا مانند باکتری را در نزدیکی خود احساس نموده باشد.
با وجود این، زمانی که پژوهشگران باکتری ها را در شرایط شبیه سازی شده ریزگرانش به کاهو اضافه کردند، متوجه شدند که سبزی های برگ دار به جای بستن روزنه های خود، آنها را باز می نمایند. آنها دو مقاله را درباره این پژوهش نوشتند. نوح توتسلاین(Noah Totsline)، پژوهشگر ارشد هر دو مقاله گفت: روزنه های کاهو زمانی باز مانده بودند که ما به صورت غیر منتظره به آنها یک عامل استرس زا را ارائه کردیم.
پژوهشگران در نهایت دریافتند که سالمونلا می تواند در شرایط ریزگرانش شبیه سازی شده راحت تر از شرایط معمولی روی زمین به بافت برگ حمله کند.
کالی نیل(Kali Kniel)، استاد مؤسسه زیست فناوری دلاویر در دانشگاه دلاویر گفت: ما باید برای کسانی که اکنون در ایستگاه فضایی بین المللی زندگی می نمایند و کسانی که ممکن است در آینده در آنجا زندگی نمایند، آماده باشیم و خطرات موجود در فضا را کاهش دهیم. ما باید تعامل بین پاتوژن های انسانی را با گیاهان پرورش یافته در فضا بهتر درک کنیم.
به گفته پژوهشگران، این موضوع مهم است؛ زیرا به زودی افراد بیشتری در فضا زندگی خواهند کرد و پرورش کاهو در محیط های هیدروپونیک نسبتا آسان است.
نیل گفت: کار کردن با دانه های استریل شده، راهی برای کاهش دادن خطرات ناشی از میکروب های روی گیاهان است، اما ممکن است میکروب ها در محیط فضا باشند و از این طریق به گیاهان نفوذ نمایند.
5858
منبع: خبرآنلاین