نکات منفی و عوارض ایمپلنت چیست؟

به گزارش وبلاگ جزیره، درد و زخم یکی از اصلی ترین عوارض ایمپلنت دندان است. این عارضه معمولا پس از قرار گرفتن تحت هرگونه جراحی پزشکی است.

نکات منفی و عوارض ایمپلنت چیست؟

نکات منفی و عوارض ایمپلنت چیست؟

عوارض ایمپلنت دندان مانند هرگونه جراحی دیگر می تواند شامل درد، ورم، خونریزی باشد. علاوه بر عوارض جانبی این جراحی، به نکات منفی دیگری از جمله هزینه بالا، عدم پوشش بیمه، الزامی بودن جراحی، احتمال از دست رفتن استخوان می توان اشاره نمود.

با وجود پیشرفت هایی که در امر مراقبت از دندان ها در سال های اخیر به وجود آمده است، بسیاری از افراد در ایران و سایر نقاط دنیا شاهد از دست رفتن دندان هایشان هستند. علت عمده آن پوسیدگی دندان، پریودونتیت (پیوره) و یا آسیب به دندان هاست. در گذشته تنها درمانی که برای بیماران دارای مشکل از دست رفتن دندان ارائه می شد بریج و دندان مصنوعی بود، اما امروزه پروتز دندانی یا ایمپلنت ها در دسترس هستند. در ادامه نسبت به عوارض ایمپلنت دندان و نکات منفی این عمل آگاهی بهتری کسب می کنید.

پروتز دندانی یا ایمپلنت جایگزینی برای ریشه دندان ها هستند. ایمپلنت شامل یک پایه قدرتمند است که به صورت دائم در دندان قرار می گیرد. این پایه با یک دندان که قابلیت جابجایی را دارد نصب می شود و می تواند مانند دیگر دندان هایتان عمل کند. این نوع از درمان هم مانند درمان های دیگر عوارض جانبی را با خود دارد که به آن اشاره می کنیم.

مهمترین عوارض جانبی ایمپلنت دندان

1. درد و ناراحتی

درد و زخم یکی از اصلی ترین عوارض ایمپلنت دندان است. این عارضه معمولا پس از قرار گرفتن تحت هرگونه جراحی پزشکی است. برای مدیریت این عارضه جانبی، بیماران می توانند از مسکن های گوناگون برای التیام درد بهره گیرند. پس از کاهش تدریجی درد، می توانند از مسکن هایی که بدون تجویز پزشک هم در داروخانه ها قابل تهیه هستند استفاده نمایند. پرهیز از خوردن غذاها و نوشیدنی های بسیار سرد و بسیار داغ می تواند باعث کاهش حساسیت و احساس ناراحتی شود.

2. کبودی در اطراف دندان تازه

بیماران در روزهای اول ریکاوری ممکن است شاهد ایجاد کبودی در قسمت هایی از بافت لثه شوند که در اطراف محل جراحی وجود داشته باشد. این عارضه جانبی هم یکی از عوارض جانبی معمول ایمپلنت است که می تواند تا چند روز ادامه داشته باشد. با این حال بیماران باید شاهد کاهش این کبودی در طول زمان ریکاوری باشند به این صورت که تغییر رنگ ایجاد شده در لثه آنان به مرور زمان و در طول زمان بهبودی بهتر شده و به رنگ اصلی بازشود.

3. ورم صورت و لثه

ورم لثه های یکی از عوارض ایمپلنت دندان است که نشانه های آن بر ظاهر فرد تاثیر می گذارد. کمی ورم در قوس دندانی و قسمتی از صورت و هم ورم لثه پس از یک جراحی مانند ایمپلنت طبیعی است. خوشبختانه این تورم آن چنان مشهود نیست و پس از چند روز به حالت عادی باز می شود. برای بهبود این تورم، بیماران باید از کمپرس سرد بر روی صورتشان استفاده نمایند. نباید فراموش کنید که نباید کمپرس سرد را مستقیما بر روی قسمت جراحی شده لثه بگذارید چرا که این کار موجب می شود دردتان شدیدتر شود به خصوص اگر در روزهای اولیه پس از جراحی قرار داشته باشید.

4. خونریزی خفیف پس از جراحی

خونریزی خفیفی از قسمت های جراحی شده دهان پس از جراحی قابل پیش بینی است. این مشکل هم باید طی چند روز کاملا مرتفع شود. پیروی از دستورالعمل هایی که به وسیله پزشکتان برای دوران پس از جراحی به شما ارائه شده است به شما یاری می نماید تا نواحی آسیب دیده را بهداشتی نگه داشته و از ایجاد عفونت پیشگیری کنید.

بهبودی پس از جراحی چقدر زمان می برد؟

عوارض ایمپلنت دندان معمولا بین یک تا دو هفته محو می شوند. البته نباید فراموش کنید که این عدد بین بیماران فرق دارد. به مانند زمان لازم برای ایمپلنت که حدود چند ماه است، بهبود کامل آن هم همین زمان را احتیاج دارد. زمان طولانی که برای این فرایند تعریف می شود به خاطر این است که پیوند استخوانی زمان بر است. زمانی که پیوند استخوانی به خوبی انجام می شود یعنی پروتز دندانی می تواند جایگزین روکش، بریج و دندان مصنوعی شود.

نکات منفی پروتز دندانی یا ایمپلنت

با همه ویژگی های مثبتی که پروتز دندانی و یا ایمپلنت برای بیماران دارد، نکات منفی هم وجود دارد که پیش از آغاز فرآیند جراحی باید به آن توجه کرد.

1. هزینه بالا

یکی از مهمترین نکات منفی راجب پروتز دندانی یا ایمپلنت این است که این عمل قیمت نسبتا بالایی دارد. یکی از سوالاتی که همواره به وسیله بیماران پرسیده می شود، هزینه های جراحی به خصوص در مواردی مانند پیوند استخوان و یا کاشت ایمپلنت و ... است. در واقع هزینه جراحی ها از یک بیمار تا بیمار دیگر فرق دارد و به سختی و سنگینی فرایند درمانی بستگی دارد. این فرایند درمانی باید به وسیله متخصصانی صورت گیرد که سابقه طولانی در جراحی دارند. از این رو، شما باید درباره دندانپزشکی که تحت نظر او قرار است جراحی پروتز درمانی انجام شود، تحقیق کنید.

2. عدم پوشش بیمه

عموما بیمه های درمانی، پروتز دندانی یا ایمپلنت را تحت پوشش خود قرار نمی دهند. در واقع بیمه های درمانی که دندانپزشکی را تحت پوشش قرار می دهند، محدودیت های بسیاری دارند و یکی از این محدودیت ها جراحی ایمپلنت است.

3. الزامی بودن جراحی دهان برای پروتز دندانی

ایمپلنت احتیاج به اتصال به استخوان دارد و به همین علت برای جراحی برای ایمپلنت دندانی لازم و ضروریست. هرگونه جراحی میزانی از خطر و ریسک را به همراه خود دارد. عوارض این جراحی به طور میانگین 5 تا 10 درصد است. خطر و ریسک جراحی می تواند عفونت، خونریزی طولانی مدت، آسیب عصبی، تأخیر در بهبود استخوان، شکستگی فک و ... باشد.

منبع:سایت ستاره

4. از دست رفتن استخوان

نکته منفی دیگر راجع به پروتز دندانی یا ایمپلنت این است که شاید در طول زمان شاهد از دست رفتن استخوان خود باشید. به همین علت است که توصیه می شود حتما پروتز دندانی را با یک جراح ماهر پیش ببرید. بعلاوه همگرایی استخوان و جوش خوردگی آن هم بعد از جراحی ایمپلنت زمان بر خواهد بود.

کلام آخر

ویژگی های مثبت این جراحی از جمله کارایی طولانی، ایجاد ظاهر زیبا، عدم ایجاد ناراحتی پس از دوره درمان، بهبود سلامت دهان، بهبود کلام، افزایش عزت نفس، میل کردن راحت تر مواد غذایی و ... باعث می شود که عوارض جانبی ایمپلنت دندان و نکات منفی این جراحی کمتر به چشم بیاید و بیماران با خیال راحت تری وارد این فرایند درمان شوند.

نکته مثبت جراحی پروتز دندانی این است که تقریبا همه افراد می توانند این تحت این جراحی قرار گیرند. شرایط این جراحی شرایطی عمومی است. به عنوان مثال بیماران باید لثه سالم داشته و استخوان کافی را برای نگهداری از پروتز دندانی دارا باشند. آن ها بعلاوه باید سلامت عمومی داشته و تحت نظارت مداوم پزشکان قرار گیرند. افرادی که سیگار زیاد می کشند و یا از بیماری های مزمن غیر قابل کنترل مانند دیابت و یا ناراحتی قلبی رنج می برند و هم افرادی که تحت رادیوتراپی گردن و یا سر قرار می گیرند باید به طور اختصاصی مورد ارزیابی قرار گیرند. اگر احساس می کنید که احتیاج به ایمپلنت دارید باید با پزشکتان صحبت کنید و ببینید که آیا برای شما این جراحی مناسب است یا خیر.

منبع: راسخون

به "نکات منفی و عوارض ایمپلنت چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات منفی و عوارض ایمپلنت چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید