ضخیم شدن پوست؛ چرا و به چه دلیل؟

به گزارش وبلاگ جزیره، ضخیم شدن کف دست و پا، مشکل شایعی است که می تواند گریبانگیر بسیاری از بیماران گردد. این بیماری انواع مختلفی دارد؛ از خفیف تا شدید. از لحاظ بالینی هم تفاوت زیادی بین افراد دیده می گردد. بعضی از انواع این بیماری فقط قسمت های خاصی از کف پا و بعضی دیگر تمام پوست کف پا را درگیر می نمایند.

ضخیم شدن پوست؛ چرا و به چه دلیل؟

ضخیم شدن پوست؛ چرا و به چه دلیل؟

نویسنده: دکتر فریده مهتی پور /متخصص پوست و مو

ضخیم شدن کف دست و پا، مشکل شایعی است که می تواند گریبانگیر بسیاری از بیماران گردد. این بیماری انواع مختلفی دارد؛ از خفیف تا شدید. از لحاظ بالینی هم تفاوت زیادی بین افراد دیده می گردد. بعضی از انواع این بیماری فقط قسمت های خاصی از کف پا و بعضی دیگر تمام پوست کف پا را درگیر می نمایند.

مهم ترین بیماری هایی که باعث ضخیم شدن پوست کف دست و پا می شوند، طیف وسیعی از بیماری های ژنتیکی پوست هستند که بعضی از آنها فقط در پوست و بعضی دیگر در بسیاری از ارگان های دیگر بدن باعث ایجاد ضایعات می شوند. با توجه به پیچیدگی این بیماری ها لازم است در صورت بروز چنین مسئله ای، به ویژه اگر از سنین پایین آغاز شده و همراه با مسائلی در سایر اعضا باشد، حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید. ولی فرم های شایع تر بیماری هم وجود دارد که به شکل اکتسابی و در سنین بالاتر ایجاد می گردد. یک نوع شایع این حالت در افرادی دیده می گردد که وزن زیاد و پوست خشک داشته یا اینکه مسائل ارتوپدی دارند که هنگام راه رفتن، توزیع وزن به طور یکنواخت صورت نمی گیرد. فرم شایع تر این حالت را به طور شایع می توان در خانم های یائسه یا نزدیک سنین یائسگی مشاهده کرد که بیشتر محل های متحمل وزن را دربرمی گیرد. این حالت می تواند منجر به ایجاد شکاف های سطحی یا عمقی در پوست کف پا گردد و راه رفتن را برای بیمار مشکل کند. بعضی از انواع ضخیم شدگی پوست کف دست و پا می تواند قبل یا حین بعضی از بدخیمی های داخلی روی دهد. از بدخیمی های مری، ریه، روده و کلیه در این مورد می توان نام برد، بنابراین به ویژه در صورت بروز ناگهانی ضایعه در بعضی از بیماران، آنالیز های داخلی هم لازم است.

اگر حساسیت های تماسی و آلرژیک به شکل طولانی و مزمن درآیند، با پوسته ریزی التهاب و شکاف های سطحی خود باعث ضخامت و تغییر پوست دست و پا می شوند، به ویژه اگر فرد زمینه حساسیت آتوپیک را هم داشته باشد. بعضی از بیماری های پوستی التهابی از قبیل بیماری صدف و چند بیماری دیگر التهابی می توانند باعث ضخیم شدگی کف دست و پا شوند. بعضی از عفونت های قارچی کف دست و پا و بعضی از بیماری های ویروسی از قبیل زگیل های گسترده و منتشر یا حتی گال در بعضی از افراد با ضعف ایمنی می تواند توده ای گسترده و ضخیم در کف دست و پا ایجاد نمایند. بعضی از داروها از جمله تماس مداوم و طولانی با آرسنیک می تواند به تدریج با ضخامت کف دست و پا همراه گردد. بعضی از بیماری های ستیک از جمله دیابت و ادم اندام تحتانی هم در سیر خود می توانند با ضخیم شدگی بعضی از قسمت های پوست کف پا همراه گردد. با توجه به گستردگی عللی که باعث ایجاد این حالت می گردد توصیه می کنیم در صورت بروز چنین مسئله ای حتما با متخصص پوست مشورت کنید.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "ضخیم شدن پوست؛ چرا و به چه دلیل؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضخیم شدن پوست؛ چرا و به چه دلیل؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید