تعطیلی بعضی پایگاه های اورژانس تهران، کمبود نیروی انسانی در اورژانس جدی است
به گزارش وبلاگ جزیره، سرپرست مرکز اورژانس تهران با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی در اورژانس مرکز کاملا احساس می گردد و به دلیل کمبود نیروی انسانی بعضی از پایگاه ها تعطیل شده است، گفت: اگر در سال کمتر از 500 نیروی بومی برای تهران تربیت کنیم مطمئنا دو یا سه سال بعد به بن بست بسیار جدی خواهیم رسید.
دکتر یحیی صالح طبری در گفت وگو با وبلاگ جزیره، در مورد کمبود نیروی انسانی این سازمان اظهار کرد: روزی که بنده مسئولیت اورژانس تهران را پذیرفتم ابتدا به موضوع کمبود نیروی انسانی پرداختم.
وی با بیان اینکه جزء تشکیل دهنده و مهم اورژانس نیروی انسانی آن است، گفت: بدون حضور نیروی انسانی کار اورژانس انجام نمی گردد. برای اینکه چراغ یک پایگاه 24 ساعته روشن باشد و بتواند خدمات ارائه دهد، بدون اجرای قانون بهره وری، به 9 نفر پرسنل عملیاتی احتیاج است و اگر بخواهیم قانون بهره وری که مصوب مجلس است و دیوان عدالت هم به آن رای وحدت رویه داده و بایداجرا کنیم را در نظر بگیریم، هر پایگاه به 13 نیرو احتیاج دارد.
طبری ادامه داد: در حال حاضر در 224 پایگاه اورژانس 1780 نیرو فعالیت می نمایند؛ یعنی هر پایگاه حدودا دو نفر تکنسین اورژانس کم دارد که با این شرایط در حال حاضر حدود 500 نیرو کم داریم و فقط سعی می کنیم که پایگاه ها را سرپا نگه داریم. طبق برنامه قانون ششم توسعه، به ازای هر 20 هزار نفر جمعیت باید یک پایگاه داشته باشیم. اگر جمعیت تهران را 9 و نیم میلیون نفر در نظر بگیریم نزدیک به 475 پایگاه احتیاج داریم که از برنامه ششم توسعه حدود 250 پایگاه عقب تر هستیم. اگر تهران را با جمعیت شناور آن که حدود 11 و نیم میلیون نفر است نیز در نظر بگیریم تقریبا 330 پایگاه اورژانس کم داریم.
سرپرست اورژانس تهران گفت: کمبود نیروی انسانی کاملا احساس می گردد و به دلیل کمبود نیروی انسانی برخی از پایگاه ها تعطیل شده است.
وی با بیان اینکه تهران شهری منحصر بفرد است، توضیح داد: کمتر کسی در کشور زندگی می نماید که شرایط مالی، شرایط بیماری و یا شرایط کاری او را به تهران نکشانده باشد. کمتر کارمند، کاسب و بیماری است که بگوید راه من به تهران نیفتاده است. پس تهران مرکز ثقل مالی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران و به نوعی دنیا اسلام است. این در حالی است که به نظر من تهران مظلوم تر از بسیاری از استان ها و اورژانس تهران هم مظلوم تر از همه واقع شده است.
وی با اشاره به هزینه بالای زندگی یک کارمند در تهران گفت: پایه حقوقی یک کارمند در اورژانس بین 8 تا 11 میلیون تومان است. یعنی با توجه به سابقه کار و مزایا بین 8 تا 11 میلیون حقوق می گیرد که در همین محدوده مرکز شهر نمی توان خانه ای با اجاره کمتر از شش یا هفت میلیون تومان پیدا کرد. بر همین اساس برای افزایش نیروی انسانی هیچ چاره ای نداریم به جز اینکه نیروی بومی تربیت کنیم چرا که کار در تهران برای کسی که در شهر دیگری زندگی می نماید هزینه زیادی دارد.
رییس اورژانس مرکز با تاکید بر لزوم وجود نگاهی ویژه به تهران، اضافه کرد: باید دانشگاه های بزرگ تهران مثل ایران، شهید بهشتی و بقیة الله پای کار بیایند و برای حوزه فوریت های پزشکی نیروی بومی تربیت نمایند. اگر در سال کمتر از 500 نیروی بومی برای تهران تربیت کنیم مطمئنا دو یا سه سال بعد به بن بست بسیار جدی خواهیم رسید و پایگاه ها روز به روز بیش از پیش تعطیل خواهند شد. در فوریت های پزشکی با جان انسان ها سر و کار داریم و نمی توانیم از رشته های غیر مرتبط نیرو داشته باشیم. جان انسان بهترین دارایی اوست. حیات هر آدمی وابسته به سلامتی او و ما حافظ سلامتی مردم هستیم و باید دغدغه های مردم دیده گردد.
وی با تاکید بر اینکه حق مردم تهران این نیست که پایگاه های اورژانس آن تعطیل باشد، گفت: حق مردم مرکز این نیست که زیر سایه مرکز خدمات اولیه به آن ها داده نگردد.
طبری گفت: به وزارت بهداشت پیشنهاد داده ایم ورود نیروی طرحی آقا برای استان تهران در رشته های مورد احتیاج مثل پرستاری، اتاق عمل، هوشبری و فوریت های پزشکی فقط برای اورژانس باز باشد. با وجود اینکه ورود نیروی طرحی به تهران ممنوع است؛ اما این را درخواست کردیم که فقط برای اورژانس باز بگردد. این موضوع را به معاون درمان وزارت بهداشت هم پیشنهاد کردم و خواهش کردم این اتفاق بیفتد که بتوانیم پایگاه ها را باز نگه داریم و بتوانیم تعدادشان را افزایش دهیم.
وی گفت: طی برخی از ساعات شبانه روز در برخی از منطقه ها به بحران بر می خوریم؛ چرا که تمام کدها در ماموریت هستند و مجبور می شویم برای انجام عملیات از کدهای همجوار استفاده کنیم.
طبری گفت: بعلاوه از دانشگاه ها نیز تقاضا داریم که پای کار بیایند و فوریت های پزشکی را راه بیندازند. باید دانشجو تربیت نمایند و حتما هم باید نیروی بومی بگیرند. نیروی بومی که در تهران زندگی می نماید با هزینه های زندگی در تهران و موقعیت این شهر آشناست و بهتر می تواند فعالیت کند. حتما باید در برنامه 10 ساله به نُرم کشوری و نُرم برنامه ششم توسعه برسیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا