تست ایمنی تارا در پیست کرمان انجام شد

به گزارش وبلاگ جزیره، تارا به کرمان رسید تا در آزمون کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) بخت خود را بیازماید و یادآوری کند که محصول برآمده از سال های تحریم، خودرویی که حاصل کوشش متخصصان ایرانی در دوره محدودیت های پرشمار است، می تواند آبرویی دو چندان به صنعت خودرو کشور ببخشد، می تواند نماد توفیق ساخت داخل باشد.

تست ایمنی تارا در پیست کرمان انجام شد

ایران خودرو در صدد فراوری پژو 301 در ایران بود و قصد داشت با یاری قطعه سازان داخلی، پژو 301 را با کمترین وابستگی به شرکای خارجی، در ایران فراوری کند، اما پس از مدتی از پروژه سدان تازه K132 رونمایی کرد.

بعدتر شرکت ایران خودرو برای گزینش نام مناسب و درخور برای محصول تازه خود، اقدام به فراخوان عمومی کرد که پس از آنالیز معنایی، آوایی و زبان شناختی، از میان اسامی مختلف، پالایش های اولیه انجام و در مرحله بعد، تاییدیه فرهنگستان زبان و ادب فارسی دریافت و در انتها نام تارا برای این خودرو را برگزید. در ادامه به آنالیز تست این خودرو در پیست کرمان می پردازیم.

ایمنی؛ حرف اول در رقابت

وقتی صحبت از رقابت یک محصول ایرانی با خودروهای هم کلاس خارجی به میان می آید، ایمنی یکی از مهم ترین مباحثی است که مطرح می گردد. خودروهای وارداتی در بخش ایمنی از تکنولوژی تازهی به نام کنترل پایداری الکترونیکی بهره می برند که تا پیش از این، در هیچ یک از خودروهای ایرانی نصب نشده بود. حالا، تارا اولین خودروی ایرانی است که از این فناوری بهره می برد و همین موضوع، آن را به عنوان یکی از معدود خودروهای داخلی کشور در صف رقابت با خودروهای خارجی-به خصوص در زمینه ایمنی- قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: پیش فروش تارا در آخرین شرایط فروش ایران خودرو

تنها ربات تست پایداری در کشور

در آزمون عملکرد سامانه کنترل پایداری، از یک تجهیز بسیار خاص و گران قیمت استفاده می گردد؛ این وسیله که یک ربات هوشمند است و به غربیلک فرمان متصل می گردد، در کشور تنها در اختیار گروه صنعتی ایران خودرو قرار گرفته است.

این ربات بدون دخالت دست راننده، قابلیت چرخاندن فرمان را به گونه ای که حرکات آن کاملا محاسبه شده و دقیق باشد دارد و در زمان و سرعت لازم، حرکات فرمان به چپ و راست را به میزان زاویه ای که مورد احتیاج است، تنظیم می نماید و به طور هم زمان، واکنش خودرو و رفتار دینامیکی آن به وسیله دستگاه ها و حسگرهای پیشرفته دیگر مورد سنجش و میزان گیری قرار می گیرد.

مانورهای جاده ای

تست تغییر جهت معمولا با افزایش سرعت در چندین دور انجام می گردد تا زمانی که خودرو توانایی حرکت در جهت S را نداشته باشد یا با موانع برخورد کند. این تست، شبیه سازی خوبی برای تغییر جهتهای ناگهانی است که راننده در آن احتیاج به واکنش سریع دارد و هر چه خودرو ابعاد نامتناسبی داشته باشد، یا از تکنولوژی های ایمنی بهره نبرد و بعلاوه فرمان پذیری بالایی نداشته باشد، نمی تواند از آن سربلند بیرون بیاید. اگر این تست با سدانی در کلاس تارا بدون سیستم ESC صورت گیرد، خودرو از جهت اصلی خود منحرف و باعث بروز تصادف می گردد.

ترمز یاریی و کاهش جهت توقف

تارا از سیستم ترمز یاریی یا BAS بهره می برد. عملکرد این سیستم در مواقعی است که راننده به هر علت، ترمز ناگهانی و با سرعت بالا می گیرد. این سیستم موقعیت ناگهانی را تشخیص داده و فشار ترمزی را تا زمان لازم در بالاترین میزان نگه می دارد. با این کار، مسافت مورد احتیاج برای توقف خودرو به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. در ضمنً تارا به ترمزهای دیسکی در چرخ های عقب نیز مجهز شده که مزیت بزرگی برای این خودرو در مقایسه با بیش از 60 درصد از خودروهای کنونی بازار کشور است.

بیشتر بخوانید: تارا با خدمات پس از فروش پیشرفته به بازار می آید

رانندگی در شیب

همه ما تجربه نموده ایم که در آغاز حرکت در سربالایی، هنگامی که پا را از روی پدال ترمز بر می داریم، تا زمانی که پدال گاز را فشار دهیم خودرو اندکی به عقب حرکت نموده و ممکن است حتی به خودرو پشتی برخورد کند. تارا در نسخه اتوماتیک، برای حل این مشکل به سیستم HSA یا سیستم یاریی آغاز حرکت در سربالایی مجهز شده است. سیستم HSA با نگه داشتن فشار ترمزی به مدت 2 الی 3 ثانیه حتی بعد از رها کردن پدال ترمز، این فرصت را به راننده می دهد تا با فشردن پدال گاز، بدون عقب رفتن آغاز به حرکت کند.

استفاده از ورق های با مقاومت بالاتر نسبت به خودروهای دیگر، تکنولوژی جوش لیزری که در سالن بدنه سازی تازه ایران خودرو به کار گرفته شده و نیز نسل تازهی از سیستم های ایمنی مانند سیستم یاری اضطراری نیروی ترمز و استاندارد ایمنی عابر پیاده، یک سر و گردن بالاتر از خودروهای داخلی کشور است.

در عین حال، طراحی شاسی و سرشاسی ها به گونه ای است که ضمن جذب حداکثری ضربه های وارده به جلو و عقب خودرو، انرژی های حاصل از تصادف را به برترین نحو توزیع نموده و با جلوگیری از انتقال ضربه به کابین و سرنشینان، از ایمنی آنان حفاظت می نماید.

در بخش ایمنی، علاوه بر سیستم های ترمز ضدقفل و EBD به همراه کیسه های هوا که در نمونه اتوماتیک تعداد آن به 4 عدد می رسد.

عمده خودروهای بازار تنها به سامانه ترمز ضد قفل و EBD یا توزیع الکترونیکی نیروی ترمز مجهز شده اند. اما تارا با دو سیستم BAS (ترمز یاریی) و ESC (کنترل پایداری الکترونیکی) هر آن چه برای یک رانندگی ایمن احتیاج است را در اختیار قرار می دهد. در آنالیز میدانی که در هنگام آزمون انجام شد، تارا در گام نخست با طراحی مهندسی در مگاماژول های شاسی و بدنه و به لطف توزیع مناسب وزن میان محور عقب و جلو، پایداری قابل توجهی را در مانورهای بدنه از خود به نمایش گذاشت.

نتیجه

محصول تارا از آزمون های مختلف ایمنی، عملکردی و فرمان پذیری سربلند بیرون آمد و حتی یک سر و گردن بالاتر از خودروهای هم رده خودش است. بعلاوه پیشرانه این خودرو از پیشرفته ترین موتورهای روز بوده و در عین حال که از شتاب بیش تری برخوردار است، از نظر مصرف سوخت و میزان آلایندگی، دوستدار محیط زیست محسوب می گردد.

منبع: بلاگ دیوار

به "تست ایمنی تارا در پیست کرمان انجام شد" امتیاز دهید

1 کاربر به "تست ایمنی تارا در پیست کرمان انجام شد" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تست ایمنی تارا در پیست کرمان انجام شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید