5 جایگزین مناسب روغن های خوراکی
به گزارش وبلاگ جزیره، خبرنگاران- روغن های گیاهی متشکل از دانه های سبزیجات و میوه هایی که محتوای روغنی دارند، هستند و برای بسیاری از افراد دنیا بخش مهمی از رژیم غذایی را تشکیل می دهند. هنگامی که به عنوان ابزاری برای آشپزی مانند سرخ کردن، کوتاه کردن زمان پخت یا یکی از مواد تشکیل دهنده سالاد در نظر گرفته شوند، روغن های گیاهی منبع خوبی از چربی های سالم به حساب می آیند.
به گزارش وبلاگ جزیره، مصرف زیاد روغن و چربی می تواند علاوه بر چاقی منجر به افزایش بیش از حد کلسترول و LDL کلسترول بد خون گردد و زمینه بروز تصلب شرایین، فشار خون بالا و نارسایی قلبی فراهم آورد و احتمال بروز بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان، بیماری های کبدی و کلیوی را افزایش دهد.
انواع مختلف روغن های گیاهی دارای مولفه های تغذیه ای متفاوتی هستند که به افراد یاری می نمایند، اما از عناصر رایج موجود در آن ها می توان به ویتامین E. توکوفرول، اسید های چرب امگا-3 و امگا-6، چربی های غیر اشباع چند پیوندی و تک پیوندی و چربی های اشباع شده در آن ها اشاره نمود.
اسید های چرب امگا-3 به عنوان یک ضد التهاب شناخته می شوند و بر همین اساس است برای افرادی که از ناراحتی های قلبی مزمن، پوستی، و گوارشی رنج می برند، بسیار توصیه می گردد. از سوی دیگر، امگا-6 از جمله چربی های مفید است که بدن به آن احتیاج دارد، اما استفاده بلند مدت و فراتر از اندازه توصیه شده می تواند بیش از آن که مفید واقع گردد، مضر باشد.
برترین راه برای بهره وری از رژیم غذایی ایده آل جایگزینی روغن های گیاهی به جای روغن های مصرفی معمول است. اگر قصد دارید مصرف چربی ها را کاهش دهید، روغن های گیاهی می توانند گزینه مناسبی باشند.
1 - مارگارین
مارگارین نیز به مانند روغن های نباتی یک محصول روغنی با پایه ای گیاهی است و این مسئله می تواند این ماده غذایی را به جایگزین خوبی برای روغن های نباتی تبدیل کند. تنها تفاوت مارگارین این است که دارای طعمی شبیه کره است و این روغن می تواند طعم کره ای را به غذای شما اضافه کند. نباید فراموش کنید قبل از مصرف، مارگارین را ذوب (آب) کنید.
2 - کره
کره یکی از مشتقات به فرم جامد فراوری شده غنی از چربی تشکیل شده از شیر است و از ویژگی های آن این است که هنگامی که به جای روغن های نباتی در غذا استفاده گردد، باعث ایجاد بافتی خامه ای و عالی در غذای طبخ شده می گردد. در نتیجه آن بعضی از افراد به دلیل لذیذ تر شدن غذا با این ماده خوراکی مفید که باعث ایجاد طعم عالی می گردد استفاده از کره را به دیگر گزینه ها بیان شده نظیر روغن های مایع و با پایه ای گیاهی ترجیح می دهند. بعلاوه از کره می توانید در کباب کردن و یا سرخ کردن بهره ببرید. جدای از نقاط قوت بهره وری از کره دارای یک ضعف نیز هست و آن پایین بودن دمای طبخ کردن کره نسبت به روغن های نباتی است.
3 - ماست
ماست نیز همچون گزینه های قبلی می تواند گزینه مناسبی به خصوص در پخت کیک و کیک میوه باشد. ماست به افزایش پتانسیل حفظ رطوبت درغذا یاری می نماید و در صورت استفاده از ماست پر چرب، چربی غذایی تهیه شده را نیز تامین خواهد نمود.
4 - پوره سیب
پوره سیب از جمله مواد غذایی است که می تواند به عنوان گزینه ای سالم و بر پایه گیاه و دارای اندازه کمی چربی و صد البته تامین نماینده همان اندازه رطوبت است. البته پوره سیب را نمی توانید به تنهایی بهره ببرید و ضروری است برای پخت و پز به صورت ترکیبی استفاده گردد، در صورت عدم استفاده منبع روغنی دیگری، غذای درست شده ممکن است دارای شکلی خشک و فاقد تردی مورد احتیاج باشد. پوره سیب بعلاوه گزینه مناسبی برای رژیم های غذایی برای لاغری بدون آسیب به بافت و طعم غذا محسوب می گردد.
5 - موز
مانند مواد قبلی که ذکر شد موز نیز می تواند باعث تامین رطوبت و ساختار مناسب غذا یا خوراکی تهیه شده بدون اضافه کردن چربی گردد. با این حال، موز دارای عطر و طعمی تعیین است، پس مطمئن شوید که طعم دهنده های غذایی می تواند آن را پوشش دهند.منبع: فرارو