گردشگری مازندران زیرسایه ویلاهای اجاره ای

به گزارش وبلاگ جزیره، سابقه و قدمت ساماندهی مراکز اقامتی غیر رسمی و ویلاخوابی مسافران در مازندران به بیش از یک دهه می رسد و در این سالها روند کُند اجرای آن باعث شد تا کم کم اجرای این طرح در هاله ای از ابهام اما و اگر قرار گیرد اما اکنون در آستانه سال نو و نعطیلات نوروزی 1403 مسوولان امر برای اجرایی شدن آن کمر همت بسته اند.

گردشگری مازندران زیرسایه ویلاهای اجاره ای

به گزارش وبلاگ جزیره،مازندران استانی جهانگرد پذیر است و در شرایط عادی سالانه از افزون بر 90 میلیون نفر شب جهانگرد پذیرایی می کند. طبق آمارها بیش از 90 درصد این مسافران در اقامتگاه های رسمی اسکان نمی یابند و اقامتگاههای غیر رسمی محل اسکان و استقرار آنان در مدت زمان اقامتشان در این استان است.

محدودیت اقامتگاه های رسمی، کیفیت نامناسب خدمات دهی و نگاه سنتی متولیان این بخش را می توان از جمله عواملی نام برد که گرایش غالب مسافران به سمت اسکان و اقامت در مراکز اقامتی غیر رسمی بکشاند.

البته اگر از زاویه دیگر و با دید منصفانه به این مساله نگاه کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که همین خانه های استیجاری در قالب ویلا و آپارتمان طی دهه های اخیر توانستند کمبود اقامتگاه های رسمی را پوشش دهند. به اعتقاد کارشناسان جهانگردی هم اینگونه فضاهای اقامتی ارزان قیمت با قابلیت دسترسی آسان در کشورهای پیشرفته دارای صنعت جهانگردی هم فعال است و یکی از مجذوب کننده ترین شیوه های اقامتی جهانگردان محسوب می شود، اما آنچه که این اقامتگاه ها را در مازندران متمایز می کند، غیرمجاز بودنشان است که سبب می شود تا هیچ نظارتی به لحاظ بهداشتی و امنیتی و دیگر جنبه ها بر روی آنها وجود نداشته باشد و برخلاف مشابه خارجی، کارکرد فرهنگی هم نداشته باشد.

جهانگردی مازندران زیرسایه ویلاهای اجاره ای

ساماندهی اقامتگاه های غیر رسمی که بیشتر با عنوان خانه های مسافر در میان عامه مردم شناخته شده است از دهه 90 در مازندران کلید خورده است و همچون حلقه اقامتگاه های رسمی مانند هتل ها و متل ها با اقامتگاه های بومگردی، ولی در حال حاضر روند ساماندهی آنچنان باید و شاید محقق نشده است.

علاوه بر این موضوعات حضور افراد متعدد با تابلوهای رنگ و رو رفته و بی قواره در حاشیه جاده ها و خیابان ها چهره شهرها و روستاهای جهانگردپذیر مازندران را بی قیافه کرده است؛ چهره ای بر خلاف ادعا و نمایش ویلاهای لوکس و به قول خودشان اقامت بی دردسر ، نشان از نابسامانی عمیق در جهانگردی و فقدان مدیریت درست دارد.

رویکرد جدی استاندار مازندران برای سر و سامان دادن به مقوله اقامت جهانگردان از نوروز 1402 خود را نشان داد که برچیدن بساط چادرخوابی را با ممنوعیت انجام این کار آغاز کرده است.

به طوریکه بنا به داده های آماری اداره کل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی مازندران در سال نخست اجرای موضوع ممنوعیت چادرخوابی در مازندران از حجم چادرخوابی کاسته شد و نیمی از چادرخواب ها نوروز امسال به نسبت سال های گذشته کاهش یافته است.

کاهش چادرخوابی در مازندران باعث شده تا ضمن افزایش امنیت مسافران نازیبایی برخاسته از چادرهای مسافرتی نیز حذف شود.

جهانگردی مازندران زیرسایه ویلاهای اجاره ای

اکنون و بعد از گام نخست استان مازندران برای حذف معضلات اینچنینی جهانگردی موضوع تابلو به دستان که مبادرت به اجاره اقامتگاه های غیررسمی می کنند در نوروز پیش رو جدی تر گرفته شده است.

طبق گزارش های قبلی اداره کل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی پیش بینی می شد بیشتر از 11 هزار خانه استیجاری در بخش جهانگردی استان فعال باشد و با توجه به اینکه این مراکز اقامتی ساماندهی و نظارت خاصی در آنها وجود ندارد اطلاعات بروز و دقیقی از آنها در دسترس نیست موضوعی که مدیر کل این نهاد متولی مسافران نیز به آن اشاره کرده است.

در تعریف جهانگردی مراکز اقامتی مسافران به 2 نوع مراکز اقامتی رسمی و غیر رسمی تقسیم می شود که مراکز اقامتی رسمی شامل در قالب هتل، متل، هتل آپارتمان، مسافرخانه، بوم گردی است که بیش از یک میلیون و 250هزار نفر ظرفیت این نوع اقامتگاه ها در مازندران است.

مراکز اقامتی غیررسمی نیز شامل خانه، ویلا، زائرسرا، پلاژ های شخصی ساحلی و کمیپینگ ها است که آمار دقیقی از تعداد این نوع مراکز در استان مازندران وجود ندارد اما مدیر کل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی استان تاکید کرد که تعداد این نوع مراکز اقامتی چندین برابر ظرفیت اقامتگاه های رسمی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی مازندران از جدیت برای اجرای طرح ساماندهی مراکز اقامتی غیر رسمی این استان در آستانه تعطیلات نوروز 1403 خبرداد.

جهانگردی مازندران زیرسایه ویلاهای اجاره ای

حسین ایزدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مراکز اقامتی غیر رسمی شامل خانه، ویلا، زائرسراه، پلاژ های ساحلی، چادرخواب ها و کمیپینگ ها هستند که بخاطر اینکه مالکیت آنها شخصی و در اختیار افراد است در حال حاضر کنترل و نظارتی بر فعالیت آنها وجود ندارد.

وی ادامه داد: شناسنامه دار و ساماندهی نبودن این مراکز منجر به بروز مشکلاتی در روند ارائه خدمات به مسافران می شده است که از آن جمله دریافت قیمت های نامتعارف اقامت است.

مدیرکل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی مازندران گفت: برنامه داریم تا در آستانه نوروز 1403 از بستر موجود در درگاه ملی ثبت اطلاعات برای ساماندهی این نوع مراکز اقدام کنیم.

وی از صاحبان این نوع اقامتگاه ها خواست تا برای ثبت اطلاعات و درخواست مجوز در درگاه ملی ثبت اطلاعات اقدام کنند و پس از بررسی کارشناسی از نظر فنی، موقعیت مکانی و دسترسی ها مجوز صادر می شود.

به گفته ایزدی در این سامانه شرایط اقامتگاه در 12 آیتم مورد برررسی قرار می گیرد از جمله دارا بودن سند مالکیت، مناسب بودن شرایط فنی ساختمان از نظر ایمنی و نیز وجود راه دسترسی مناسب است.

وی ادامه داد: در حال حاضر آماری از تعداد اقامتگاه های غیررسمی در مازندران وجود ندارد اما مشاهدات وبررسی ها نشان می دهد چندین برابر ظرفیت اقامتگاه رسمی در این استان فضا موجود است.

مدیرکل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی مازندران گفت: با ساماندهی این اقامتگاه ها و ورود سازمان دهی شده آنها به عرصه پذیرش و اقامت مسافران قول می دهم چادر خوابی در مازندران به طور کامل حذف خواهد شد.

منبع: دنیای سفر

به "گردشگری مازندران زیرسایه ویلاهای اجاره ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گردشگری مازندران زیرسایه ویلاهای اجاره ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید