طرز تهیه کله جوش اصفهان همراه با عکس مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ جزیره، کله جوش یکی از غذا های محلی و سنتی ایرانی است که متعلق به شهر اصفهان و به طور عمده در شهر های خراسان و یزد به سبک و سیاق مختلف طبخ می گردد. این غذا را با نام های کالا جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش، کشک جوش می شناسند. کله جوش ترکیبی از کشک، گردو و سبزیجات است اما طبخ آن در شهر های مختلف کمی فرق دارد. این غذا به علت دارا بودن میزان زیادی کشک، برای کسانی که لبنیات مصرف نمی نمایند، بسیار مناسب و منبع خوبی از کلسیم است. پس اگر قصد تهیه این غذای خوشمزه را برای سفره افطار یا وعده شام یا ناهار خود دارید در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کله جوش اصفهان
- کشک پاستوریزه کاله خرید آنلاین دو پیمانه
- پیاز میانه دو عدد
- سیر چهار حبه
- نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
- گردو خرد شده یک دوم پیمانه
- زردچوبه به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- آویشن به میزان لازم
طرز تهیه کله جوش اصفهان
مرحله اول
کله جوش هم مانند خورشت ماست و بریانی از آن غذاهای سنتی اصفهانی است که بسیار هم پرطرفدار است. تهیه این غذا ساده است و مراحل پیچیده ای ندارد؛ پس همین حالا دست به کار شوید و مواد اولیه مورد احتیاج کله جوش را آماده کنید تا با هم یک غذای محلی خوشمزه تهیه کنیم.
مرحله دوم
پیاز ها را خرد کنید و با میزان کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس سیر خرد شده را به همراه میزانی آویشن، زردچوبه، مغز گردو اضافه نموده و کمی تفت دهید. بهتر است گردوها را با چاقو خرد کنید تا زیر دندان بیایند.
مرحله سوم
سپس در ظرفی دیگر دو پیمانه آب اضافه نموده و منتظر بمانید تا به جوش آید تا بلافاصله کشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا در آب حل گردد. قبل از جوش خوردن حرارت زیر مایع کشک را خاموش کنید و آن را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله چهارم
سپس نعناع داغ را درست نموده و به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه با شعله ملایم بجوشد.چون کشک کاله به میزان کافی خوش طعم و نمکی است احتیاجی نیست به کله جوش نمک اضافه کنید، اما اگر کشکی که استفاده می کنید، به میزان کافی نمک ندارد بهتر است از میزانی نمک نیز بهره ببرید.
مرحله پنجم
کله جوش اصفهانی شما آماده است آن را در کاسه مناسب به همراه نان سنگگ یا نان خشک محلی و سبزی خوردن تازه سرو کنید. نوش جان! جالب است بدانید در برخی از شهر ها یک بشقاب بادمجان سرخ شده کنار این غذا سرو می گردد و حتی در برخی از شهر ها بادمجان را درون کله جوش در حال پخت می ریزند.
منبع: کتاب کاله