طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون
به گزارش وبلاگ جزیره، اگر دوست دارید هر از گاهی یک صبحانه متفاوت بخورید قطعا حلیم می تواند گزینه خوبی برای شما باشد. معمولا حلیم را به عنوان فرنی گندم و گوشت می شناسند که بیشتر با گندم پوست کنده و گوشت بوقلمون تهیه می شود. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه حلیم گندم با گوشت مرغ را مرور کرده بودیم و در ادامه طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون را بررسی می کنیم.
مواد لازم برای تهیه حلیم گندم با بوقلمون
- بلغور گندم 2/5 فنجان
- سینه بوقلمون بدون استخوان و بدون پوست 1 عدد
- چوب دارچین 1 عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- روغن یا کره بدون نمک 3/4 فنجان
- دارچین آسیاب شده 1/5 قاشق چای خوری
- شکر و دانه کنجد برای تزیین به اندازه لازم
طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون
1. خیساندن بلغور گندم
بلغور را در یک کاسه بزرگ بریزید و هشت فنجان آب روی آن بریزید، هم بزنید و روی کاسه را با پلاستیک یا حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید. اجازه دهید بلغور حدود 2 ساعت خیس بخورد تا نرم شود بعد آب آن را تخلیه کرده و دور بریزید.
2. پختن بلغور گندم
بلغور را با 10 فنجان آب در یک قابلمه بزرگ بریزید سپس روی حرارت میانه رو به بالا بگذارید تا بجوشد بعد حرارت را کم کنید. یک قاشق چوبی را در قابلمه قرار دهید و سپس درب قابلمه را بگذارید و آن را روی قاشق قرار دهید تا بپزد (برای جلوگیری از سر ریز شدن آب در حین پخت). گه گاهی بلغور در حال پخت را هم بزنید تا کاملا از هم جدا شود و قوام آن مانند یک سوپ غلیظ شود، برای پخت بلغور گندم اجازه دهید بلغور گندم تقریبا 3 تا 4 ساعت بپزد و در هر ساعت 2 فنجان آب اضافه کنید تا آب کافی برای پخت بلغور در قابلمه باشد.
3. پختن بوقلمون
در حالی که بلغور در حال پختن است، سینه بوقلمون را با چوب دارچین و پیاز در یک قابلمه بزرگ جداگانه قرار دهید و به اندازه ای آب اضافه کنید تا سینه بوقلمون زیر آب برود. آن را روی حرارت میانه رو به بالا بگذارید تا بجوشد، سپس درب آن را ببندید و روی حرارت میانه بجوشانید بعد اجازه دهید بوقلمون حدود 1 ساعت و 30 دقیقه بپزد.
4. پوره کردن بلغور گندم و مخلوط کردن آن با بوقلمون
بلغور را با استفاده از مخلوط کن یا گوشت کوب برقی خوب له و پوره کنید تا کاملا یکدست شود بعد بوقلمون را از قابلمه خارج کرده، آن را به قطعات کوچک تر برش دهید و با استفاده از همزن ریز خرد کنید. در نهایت یک فنجان از مخلوط بلغور را به بوقلمون اضافه کنید و با قاشق چوبی مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به دست آید و در صورت نیاز نصف فنجان بلغور بیشتر اضافه کنید.
5. پخت حلیم بوقلمون
در آخرین مرحله از طرز تهیه حلیم بوقلمون مخلوط بوقلمون را به بلغور به جای مانده در قابلمه بریزید و هم بزنید تا ترکیب شود. روی حرارت میانه رو به کم روی حرارت کم بجوشانید. در یک کاسه کوچک، نیمی از روغن ذوب شده را با دارچین و یک دوم قاشق چای خوری نمک مخلوط کنید. مخلوط روغن را به قابلمه اضافه کنید و هر چند وقت یکبار هم بزنید تا طعم آن خوب شود و فرنی غلیظ شود، حدود یک ساعت بپزید.
نکات تکمیلی برای تهیه حلیم گندم با بوقلمون
همان طور که دیدید تهیه و پخت حلیم گندم با گوشت بوقلمون کار سختی نیست اما باید حتما به نکات و فوت وفن های آن سوای صبر و حوصله لازم برای پختش دقت کنید.
گندم یا بلغور گندم؟ کدام برای حلیم بهتر است؟
برای تهیه حلیم هم می توانید از گندم سالم استفاده کنید، هم گندم پوست گرفته و هم بلغور یا گندم پرک شده. بنابراین برحسب زمانی که می توانید برای تهیه حلیم خود صرف کنید باید انتخاب کنید. دقت داشته باشید که گندم سالم و پوست گرفته به ترتیب دیرتر از بلغور و گندم پرک شده می پزند. طرز تهیه حلیم گندم در زوپز را با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
استفاده از انواع گوشت برای تهیه حلیم
حلیم را هم می توانید با گوشت هم بدون گوشت بپزید اما اگر خواستید گوشت استفاده کنید، می توانید هم گوشت قرمز استفاده کنید هم گوشت مرغ. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه حلیم با قلم گاو و طرز تهیه حلیم با گوشت گوسفندی را همراه با جزییات بررسی کرده بودیم. اما مرغ یا بوقلمون هم گزینه های خوبی هستند.
رازهای خوشمزه شدن حلیم بوقلمون
یکی از مهمترین رازهای خوشمزه شدن حلیم بوقلمون این است که بوقلمون را خوب بپزید طوری که بوی زهم آن کاملا گرفته شود. برای این کار مزه دار کردن درست و پخت کامل آن مهمترین مسئله است. حتما برای پخت بوقلمون از پیاز و البته برگ بو استفاده کنید تا بوی آن کاملا از بین برود و مزه دار شود.
روش های تزیین حلیم
حلیم گندم را می توانید با مواد مختلفی از جمله دارچین، کنجد، شکر، روغن و حتی میوه تزیین کنید. کافی است کمی سلیقه به خرج دهید و با ایجاد اشکال مختلف آن را تزیین کنید. مثلا عده ای برای حلیم نذری از شابلون استفاده می کنند.
منبع: کتاب کاله