طرز تهیه آش رشته خوشمزه برای 4 نفر

به گزارش وبلاگ جزیره، آش رشته از آن غذاهایی ست که کمتر کسی را می توان دید که آن را دوست نداشته باشد. طرز تهیه آش رشته می تواند بنا به خطه ای که در آن زندگی می کنید متفاوت باشد. احتمالا شما هم با رسیدن به فصول سرد سال بیش تر از هر وقت دیگری دلتان آش رشته می خواهد. علاوه بر آن، آش رشته نذری که معمولا در مناسبت های مختلف در سال پخته می گردد، یادآور کاسه های رنگی آش و طعم بسیار خوب آن است.

طرز تهیه آش رشته خوشمزه برای 4 نفر

طرز تهیه آش رشته ساده یکی از آن دستور غذاهایی ست که هر کسی باید آن را یاد بگیرد. در شب های سرد زمستانی یک کاسه از این آش می تواند شما را گرم کند. این غذا در بسیاری از مهمانی ها می تواند به عنوان یک پیش غذا سرو گردد و طرح و رنگ دیگری به میز و سفره شما دهد. اگر مشغول خواندن این مطلب هستید احتمالا در پی درست کردن یک آش رشته خوش طعم هستید. باید بگوییم درست آمده اید! پس برای درست کردن این غذای خوشمزه همراه با ما باشید.

مواد لازم برای تهیه آش رشته در خانه

  • نصف پیمانه لوبیا سفید
  • نصف پیمانه لوبیا چیتی
  • 1 پیمانه نخود
  • 1 پیمانه عدس
  • 500 گرم سبزی مخصوص آش
  • 8 حبه سیر
  • 2 عدد پیاز بزرگ
  • 2 قاشق غذاخوری نعناع خشک
  • رشته آش به مقدار کافی
  • کشک به مقدار کافی
  • نمک و فلفل به مقدار احتیاج
  • زردچوبه و روغن به مقدار احتیاج

روش پخت آش رشته

  1. برای درست کردن یک آش رشته خوشمزه، اولین و مهم ترین کار، خیساندن حبوبات به مدت 5 تا 6 ساعت است. این کار باعث می گردد که حبوبات بهتر پخته شوند و مشکلاتی مانند نفخ و معده درد برای شما به وجود نیاید. برای این کار بهتر است در این چند ساعت، دو بار آب آن ها را عوض کنید.
  2. در مرحله دوم درست کردن این غذا باید نخودها و لوبیاها را در دو قابلمه جداگانه بگذارید تا بپزد. برای این کار به حدود 5 لیوان آب احتیاج است. برای این کار دقت داشته باشید که نخود و لوبیاها نباید نرم و خرد شوند.
  3. در مرحله بعد نوبت آن است که عدس را در یک کاسه بریزید و به مدت نیم ساعت بگذارید که خیس بخورد.
  4. سبزی آش را ابتدا تمیز بشویید. سپس با یاری یک آبکش و پارچه تمیز، ابتدا آب آن را بگیرید و بگذارید خشک گردد. سپس این سبزی ها را در مقدار میانه خرد کنید. (بهتر است سبزی آش ریز خرد نگردد.)
  5. در این مرحله نوبت به تفت دادن پیاز، سیر و نعناع می رسد. برای این کار ابتدا در تابه ای که روغن آن داغ شده است، پیازهایی را که نگینی خرد شده اند، می ریزیم و می گذاریم تا سرخ شوند. پس از آن نوبت به سرخ کردن سیرها می رسد. در نهایت هم باید در تابه حاوی روغن، نعناع داغ درست کنید. هنگامی که نعناع ها تغییر رنگ دادند، به این معنی ست که آماده شده اند.
  6. طرز تهیه آش رشته ساده به این شکل است که در این مرحله باید قابلمه آب را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. برای این کار باید یک سوم قابلمه را از آب پر کنید. زمانی که آب در حال جوش آمدن است، می توانید عدس ها را آبکش کنید و آن ها را در قابلمه بریزید.
  7. در این مرحله باید نخود و لوبیاهای پخته شده را درون قابلمه بریزید. اگر آب از جوشیدن افتاد، مجددا صبر کنید تا بجوشد. سپس سبزی آش را به قابلمه اضافه کنید. حال نوبت آن است به مقدار نصف قاشق مرباخوری به این ترکیب نمک اضافه کنید. اضافه کردن نمک در این محله به این علت است که رنگ سبزی تغییر نکند.
  8. این مرحله نوبت اضافه کردن نصف سیرداغ و پیازداغ است. سپس مقداری از ادویه و زردچوبه را درون قابلمه بریزید. در قابلمه را بگذارید و حدود یک ربع تا 20 دقیقه به آن موقع دهید.
  9. سپس در قابلمه را بردارید و طعم آن را بچشید. در این مرحله ممکن است احتیاج باشد که دوباره نمک یا سایر ادویه ها را اضافه کنید. بعد از آن نوبت به اضافه کردن کشک می رسد. اگر احساس کردید آش شما آب کمی دارد، می توانید به آن آب جوش اضافه کنید.
  10. در روش پخت آش رشته به عنوان مرحله آخر، آش را در یک کاسه مناسب بریزید. حال نوبت به اضافه کردن پیازداغ، سیرداغ و کشک می رسد. می توانید از نعناع داغ و کشک برای تزئین آش بهره ببرید.
  • زمان درست شدن این آش حدودا سه ساعت است. اما باید توجه داشته باشید که علاوه بر این زمان، زمان مورداحتیاج برای خیساندن حبوبات را در نظر داشته باشید.

طرز تهیه آش رشته مجلسی

طرز تهیه آش رشته مجلسی در حقیقت تفاوت زیادی با طرز تهیه آش رشته ساده ندارد. برای این کار بهتر است از سبزی های مرغوب تری بهره ببرید و سعی کنید آن ها را در قطعات مشخصی خرد کنید. علاوه بر آن، یک تزئین زیبا و شکیل می تواند یکی از اصلی ترین مراحل پخت آش رشته مجلسی باشد. برای این کار می توانید از کشک، پیازداغ، سیرداغ و نعناع داغ بیش تری بهره ببرید و با سلیقه خود کاسه آش را تزئین کنید.

راه های خوشمزه تر شدن آش رشته

  • یکی از نکات مهم در طرز تهیه آش رشته انتخاب قابلمه مناسب است. اگر قابلمه شما کوچک باشد، رشته ها به هم می چسبند و حالت خمیری پیدا می نمایند.
  • اگر می خواهید آش رشته شما لعاب بیش تری داشته باشد و خوشمزه تر گردد، می توانید از آرد بهره ببرید. برای این کار یک قاشق غذاخوری آرد را در آب حل کنید و سپس آن را درون قابلمه بریزید.
  • اگر می خواهید آش شما رنگ بهتری داشته باشد، می توانید در کنار لوبیاسفید از لوبیاقرمز هم بهره ببرید.
  • در ریختن نعناع داغ دقت داشته باشید. نعناع داغ زیاد می تواند آش رشته شما را تلخ یا بدمزه کند.
  • پیازداغ یکی از موادی ست که می تواند طعم بسیار خوبی به آش شما دهد. پس اگر می خواهید آش خوشمزه ای داشته باشید، در مصرف پیازداغ صرفه جویی نکنید.
منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه آش رشته خوشمزه برای 4 نفر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته خوشمزه برای 4 نفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید