برترین روش های نگهداری از پنیر

به گزارش وبلاگ جزیره، خبرنگاران : در حالت ایده آل زمانی که قصد خرید هر نوع از پنیر را دارید، بهتر است آن را به میزان ای تهیه کنید که طی چند روز آینده مصرف می گردد.

برترین روش های نگهداری از پنیر

ولی اگر به هر علت پنیر بیش از حد مورد احتیاج چند روزه در دسترس بود، چگونه باید آن را نگهداری کرد؟ پنیر ها با توجه به بافتشان روش نگهداری متفاوتی دارند، پس پیشنهاد می گردد در ادامه مطلب روش صحیح نگهداری از پنیر را مطالعه کنید.

بسته بندی اولیه پنیر

اگر پنیر خریداری شده درون پلاستیک پیچیده شده است و بسته بندی پلاستیکی دارد، بهتر است بعد از رسیدن به خانه بسته بندی اش را جدا کنید. اگر پنیر را از مغازه یا فروشگاهی تهیه کردید که آن را درون کاغذ پیچیده است، می توانید پنیر را تا چند روز با همان بسته بندی کاغذی نگهداری کنید. استفاده از کاغذ موجب تبادل هوا بین پنیر و محیط می گردد و در عین حال آن را خشک هم نمی نماید.

باکس نگهداری از پنیر

یکی از گزینه های نگهداری این است که پنیر را در باکس و جعبه مخصوص پنیر نگهداری کنید. این باکس مخصوص که معمولاً به شکل قفسه کوچک چوبی با در شیشه ای ساخته می گردد، می تواند از پنیر محافظت کند و آن را در رطوبت 75 درصد قرار دهد. در این جعبه چوبی جریان هوا نیز وجود دارد. جعبه پنیر را می توانید درون کابینت یا یخچال نگهداری کنید.

نگهداری از پنیر نرم

زمانی که می خواهید پنیر نرم یا نیمه نرم را نگهداری کنید، در برترین حالت باید آن را درون کاغذ بپیچید. البته استفاده از کاغذ مومی یا پوستی هم مجاز است، ولی در اولویت های بعدی قرار دارند. کاغذ اصطلاحاً به نفس کشیدن پنیر یاری می نماید، پس موجب حفاظت آن می گردد، ولی در عین حال میزان کمی هوا را نیز از بافت کاغذ فیلتر می نماید.

پنیر های نرم باید کمی در معرض هوا قرار بگیرند تا مرطوب و شل نشوند. اگر این نوع پنیر را درون کیسه پلاستیکی نگهداری کنید، به علت عرق کردن کیسه و به دام افتادن رطوبت درون آن، بافت پنیر نرم تر می گردد. در این صورت بافت و طعم پنیر از بین می رود.

اگر می خواهید پنیر را درون یخچال قرار دهید، می توانید از ظرف مخصوص پنیر با درب شیشه ای گنبدی شکل بهره ببرید. در این محیط پنیر محیط مناسب خود را به وجود می آورد و همواره رطوبت کافی را در اختیار دارد.

نگهداری از پنیر سفت

برخی از پنیر ها بافت سفت تری دارند و برای نگهداری شان احتیاجی نیست نگران رطوبت باشید. نگهداری از این پنیر ها درون یخچال باعث خشک تر شدنشان می گردد. پس برای اینکه از این حالت جلوگیری گردد، می توانید از کاغذ مومی یا پوستی بهره ببرید. آن را محکم بپیچید و چسب بزنید.

اگر مدلی از پنیر سفت را خریداری نموده اید که مصرف بیشتری دارد و با فواصل کوتاه تر به سراغش می روید، می توانید آن را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید یا درون ظرف شیشه ای دردار یا زیپ کیپ نگهداری کنید.

پنیر را در چه دمایی باید نگهداری کرد؟

برای این منظور نباید دما های بسیار سرد را در نظر بگیرید. برترین دما برای نگهداری از پنیر 4 تا 11 درجه سانتی گراد است. شاید دمای یخچال شما از این محدوده دمایی سردتر باشد. در این حالت به عنوان راهکار بهتر است پنیر را در کشوی یخچال نگهداری کنید چرا که معمولاً گرم تر از باقی قسمت های یخچال است.

اگر در آشپزخانه تان فضای خنکی در اختیار دارید، می توانید پنیر را در آن قسمت قرار دهید. البته دما در اغلب آشپزخانه ها نوسان دارد و به ندرت می توان فضای مناسب برای نگهداری از پنیر خارج از یخچال را پیدا کرد. اگر هم مکان مناسب را پیدا کردید و قصد داشتید پنیر را در محیط آشپزخانه قرار دهید، باید آن را از دسترس انواع حشرات دور نگه دارید و بعلاوه مراقب باشید تا در معرض هوای زیاد قرار نگیرد. پس می توانید از ظرف پنیر با درب گنبدی شکل بهره ببرید، ولی از طرفی ممکن است با گرم شدن دما باعث خراب شدن پنیر گردد. پس به یاد داشته باشید که این ظروف برای نگهداری مدت طولانی مناسب نیستند. به جای آن می توانید یک پارچه نازک روی پنیر قرار دهید یا از ظروف مشبک بهره ببرید.

نگهداری از پنیر درون فریزر توصیه نمی گردد، ولی اگر مجبور به این کار شدید، بهتر است پنیر را فقط برای پخت و پز مورد استفاده قرار دهید چرا که بافت آن برای مصرف مستقیم مناسب نخواهد بود.

چه زمانی دوره مصرف پنیر تمام شده است؟

اگر پنیر کپک زده باشد، می توانید قسمت کپک زده را جدا کنید و قسمت سالم به جای مانده را درون کاغذ یا پلاستیک نو بپیچید. زمانی که مشاهده کردید روی پنیر سفت لکه سفیدی تشکیل شده یا اگر به میزان سنگ سفت شده است، یعنی خشکی آن به حد بسیار رسیده است. سعی کنید قسمت سفید را جدا کنید شاید بخش زیرین آن هنوز قابل مصرف باشد.

در خصوص پنیر نرم اگر قسمتی از آن برآمده یا ترک خورده باشد، دوره مصرفش گذشته است. آن را بو کنید؛ اگر بویی شبیه به آمونیاک استشمام کردید که درون بینی تان نفوذ می نماید، پس احتمالاً طعمش هم تغییر نموده است. پنیر های بسیار قدیمی را حتی اگر درون یخچال نگهداری شده اند، مصرف نکنید.

منبع: thespruceeats

پ

منبع: برترین ها

به "برترین روش های نگهداری از پنیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین روش های نگهداری از پنیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید