X، 59 Quiet؛ هواپیمای سوپرسونیک ناسا که شیشه جلو ندارد
به گزارش وبلاگ جزیره، ناسا در بیانیه ای گفته است: اگر موفقیت آمیز باشد، پرواز های آزمایشی راه را برای کاهش شدید زمان پرواز با از سرگیری پرواز های سوپرسونیک در آسمان باز می نماید.
ناسا از یک هواپیمای آزمایشی رونمایی نموده که باعث می گردد فکر کنید خلبانان در سرعت های بالا به شکل کور و بدون داشتن دیدی پرواز می نمایند. اما به گفته ناسا، خلبانان بسیار زبده آژانس فضایی ایالات متحده از یک تکنولوژی واقعیت افزوده برای یافتن مسیر خود در فضای شلوغ آسمان استفاده خواهند کرد. هواپیمای آموزشی موسوم به X-59 Quiet SuperSonic Technology از یک سیستم تازه استفاده می نماید که جانشین خط دید مستقیم خلبان می گردد.
به گفته جیم لس از خلبان های ناسا که در این پروژه مشارکت دارد، این تکنولوژی به خلبانان یاری می نماید تا پرنده های مکانیکی دیگر را زودتر از قبل شناسایی نمایند. لس پرواز با این هواپیمای تازه را تست نموده است، هواپیمایی با دماغه ای عجیب به طول 38 فوت که آیرودینامیک بیشتر و بهتری برای سرعت های بالا دارد. هدف از طراحی X-59 کاهش صدای شکستن صوت است که بعد از عبور از سرعت صوت ایجاد می گردد.
ناسا در بیانیه ای گفته است: اگر موفقیت آمیز باشد، پرواز های آزمایشی راه را برای کاهش شدید زمان پرواز با از سرگیری پرواز های سوپرسونیک در آسمان باز می نماید. دماغه منحصربفرد این هواپیما بدان معناست که خلبان نزدیک تر به وسط هواپیما خواهد نشست بدون اینکه شیشه جلوی هواپیما وجود داشته باشد.
سیستم دید بیرونی از دو دوربین، یک نرم افزار پردازش تصویر و یک کامپیوتر استفاده می نماید که تکنولوژی های موجود و تازه را با هم ترکیب نموده تا خلبانان یک تصویر واقعیت افزوده بسیار واقعی داشته باشند. لس می گوید: تا حدود زیادی شبیه نگاه کردن از پنجره به بیرون است. مانیتور هایی که اطراف خلبان هسند دارای رزولوشنی چهار برابر صفحات اج دی هستند که مردم از آن ها استفاده می نمایند. این صفحه نمایش می تواند بخش های متفاوتی از آسمان را نشان دهد و صفحه نمایش می تواند تغییر کانال دهد.
این کانال ها با سرعتی بسیار بالا تغییر یافته که سرعت آن پنج میلی ثانیه اعلام شده است. یک کمپانی سازنده هلیکوپتر که هنوز نامش فاش نشده، در حال حاضر از این تکنولوژی تازه برای اضافه کردن صفحه نمایش ویدیویی 4 k به بعضی از مدل هایش استفاده می نماید. این هلیکوپتر ها برای سرویس های اورژانس پزشکی، خدمات عمومی، بخش انرژی ساحلی، حمل و نقل هوایی و هوانوردی شخصی استفاده می شوند.
منبع: روزیاتو
منبع: فرادید