چرا باید اپل را دوست داشته باشیم و چرا باید از آن بیزار باشیم؟

به گزارش وبلاگ جزیره، بر کسی پوشیده نیست که اپل در حال حاضر یکی از بزرگ ترین شرکت های فعال در زمینه فراوری گجت های هوشمند به خصوص گوشی موبایل است. گوشی های این شرکت یعنی آیفون ها آنقدر محبوب هستند که هر سال هیچ شرکت دیگری نمی تواند به مقدار این شرکت آمریکایی پرچم دار بفروشد. اما با این همه محبوبیت، اپل هم یک سری نقاط ضعف دارد که باعث می گردد هنوز میلیون ها کاربر اصلا تمایلی به آن نداشته باشند. در این مطلب اما به صورت کامل به این پرسش پاسخ خواهیم داد که چرا باید اپل را دوست داشت و چرا باید از آن بیزار بود؟

چرا باید اپل را دوست داشته باشیم و چرا باید از آن بیزار باشیم؟

چرا باید اپل را دوست داشته باشیم؟

1. سادگی و مینیمالیستی رابط کاربری محصولات اپل

نخستین دلیلی که شما را مجاب می نماید اپل را دوست داشته باشید شاید در واقع عاملی باشد که علاقه مندان به محصولات اپل را علاقه مندتر می نماید؛ چون کاربران گوشی های اندروید تا حدودی از آن بیزار هستند. منظورمان همان سادگی و مینیمالیستی رابط کاربری محصولات این شرکت است که در هیچ گوشی اندرویدی دیگری به چشم نمی خورد.

البته نمی خواهیم بگوییم با این موضوع مسئله ای نداریم چون گاهی اوقات کاربران واقعاً می خواهند از طراحی ساده رابط کاربری فاصله بگیرند و اندکی رنگ و لعاب به همه چیز ببخشند اما این امکان به آن مقدار که در گوشی های اندرویدی وجود دارد در آیفون ها نیست اما اگر بخواهیم رو راست باشیم، این سادگی است که هیچوقت کاربر را دلزده نمی نماید؛ هر تمی که در گوشی نصب کنیم بعد از مدت کوتاهی، ذهنمان فرمان نصب یک چیز زیباتر را صادر می نماید تا جایی که بعضی از کاربران حتی دیگر نمی توانند یک تم برای گوشی خود انتخاب نمایند چون فکر می نمایند هیچ یک از آن ها آنقدر زیبا و مجذوب کننده نیست. سادگی گوشی های اپل باعث می گردد شما هر سال با اضافه شدن یک قابلیت نو هم تنوع را در همان حد مینیمالیستی حس کنید و از آن لذت ببرید.

2. رویه ای معین در فراوری گوشی

بیایید رو راست باشیم؛ اگر شما یک گوشی اندرویدی کوچک بخواهید، آیا در همین لحظه می توانید نام دو مدل را از دو شرکت مختلف بگویید؟ اما اگر به همین پرسش در رابطه با اپل بخواهیم پاسخ دهیم فقط دو نام به ذهنمان خطور می نماید؛ آیفون های مینی و آیفون SE. شاید این موضوع خیلی برای افراد مختلف، خصوصا کسانی که در غرق در تنوع گوشی های اندرویدی هستند مجذوب کننده و منطقی نباشد اما حقیقتی است که باید به آن اشاره نمود.

اپل در طراحی گوشی واقعاً عملکرد خوبی دارد. اگر دقت کنید می بینید چندین سال است گوشی های بالارده آن یعنی مدل های پرو و پرو مکس یک ثبات خاصی در طراحی دارند به گونه ای که به راحتی می توان آن ها را با یک نگاه از یکدیگر شناسایی کرد. این یاری می نماید وقتی قصد خرید دارید، دیگر صفحه های طولانی یک فروشگاه را ورق نزنید؛ گوشی کوچک با سخت افزار معمولی احتیاج دارید؟ آیفون SE را سرچ کنید، گوشی کوچک با سخت افزار عالی می خواهید، آیفون مینی، گوشی نسبتا کوچک با سخت افزار قدرتمند و شارژدهی مناسب می خواهید، آیفون مدل استاندارد، گوشی نسبتا کوچک با دوربین های قدرتمند احتیاج دارید، آیفون پرو و اگر گوشی بسیار بزرگ با طول عمر باتری استثنائی و دوربین های عالی می خواهید، مدل پرو مکس در دسترس تان واقع شده است.

3. امنیت بالای گوشی های اپل، آپدیت طولانی مدت

کاربران آیفون امنیت بالای خود را مدیون سیستم عامل بی نظیری هستند که روی گوشی هایشان نصب شده است. در رابطه با iOS صحبت می کنیم که اجازه نمی دهد کوچک ترین رخنه امنیتی حریم خصوصی و امنیت کاربران اپل را به خطر بیندازد. اگرچه اگر بخواهیم خیلی سخت گیر باشیم می بینیم که اپل هم مثل هر شرکت دیگری به اطلاعات ما دسترسی دارد اما با این سخت گیری ها، به نظر می رسد در مقایسه با شرکت های دیگر کمتر به انجام این کار علاقه دارد.

به عبارتی دیگر، کاربرانی که گوشی های اپل را به خاطر امنیت بالا خریداری می نمایند در واقع می پذیرند که اگر قرار باشد یک شرکت به اطلاعات آن ها دسترسی داشته باشد، آن شرکت اپل باشد چون اپل برخلاف گوگل، متا و… برای اینکه کاربرانش را راضی نگه دارد به داده های دریافتی از سوی آن ها وابسته نیست. اگرچه اپل هم طی چند سال اخیر تمرکز ویژه ای روی سرویس های نرم افزاری گذاشته اما هنوز هم برخلاف متا و گوگل، سخت افزار عامل اصلی پیروزیت این شرکت به شمار میرود.

چیزی که امنیت بالا را به یک عامل مجذوب کننده تر تبدیل می نماید، پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدت است به گونه ای که در بین تمام شرکت های فراورینماینده گوشی هیچ شرکت دیگری به مقدار اپل گوشی هایش را آپدیت نمی نماید. این شرکت کوپرتینویی در حال حاضر آیفون ها را حداقل 5 سال چه از لحاظ نرم افزاری و چه امنیتی پشتیبانی می نماید و نزدیک ترین رقیبش هم سامسونگ است که فقط از لحاظ نرم افزاری یک سال عقب تر است (4/5).

4. کیفیت ساخت بالای محصولات و نوآوری در طراحی

قبل از اینکه این موضوع را بسط دهیم، باید بگوییم منظورمان از نوآوری در طراحی این است که گاهی اوقات اپل کاری می نماید که هیچ شرکت اندرویدی قبل از آن به فکرش نمی رسید. از کلیدهای ثابت به جای کلیدهای کلیکی که قرار است در سری آیفون 15 پرو ببینیم گرفته تا جزیره پویا در گوشی های سری آیفون 14 پرو که آنقدر مجذوب کننده هستند که اگر تهمت کپی کاری به شرکت های اندرویدی زده نمی شد، به شخصه فکر می کنم مشتاقانه آن را در گوشی های خود تعبیه می کردند. البته عدم وجود گوشی های تاشو را هم نمی توان نادیده گرفت چون اپل هنوز نتوانسته آن محصولی را که مد نظر دارد فراوری کند. موضوعی که شاید یک ضعف هم برای این شرکت به حساب بیاید.

در رابطه با کیفیت ساخت هم باید بگوییم به جز آیفون 5C، به خاطر ندارم هیچ گوشی دیگری از اپل با بدنه پلی کربنات راهی بازار شده باشد. اگرچه لزوما استفاده از شیشه و فلز قرار نیست کیفیت ساخت بالای یک محصول را تضمین کند اما قطعا از پلاستیک حس و حال بهتری دارد. حال جدا از اینکه اپل از برترین آلومینیوم ها، فولادهای ضد زنگ و شیشه ها در گوشی های خود استفاده می نماید. بیشتر گوشی های این شرکت به خوبی در برابر نفوذ و گرد و غبار مقاومت می نمایند، در صورت برخورد با زمین آسیب کمی می بینند و در صورت استفاده طولانی مدت هم مسئله ای نظیر رنگ رفتگی فریم، خرابی پورت ها و کلیدها و… برایشان پیش نمی آید.

5. زیست بوم بی نظیر اپل

اگر با هر چیز دیگری در بین 4 مورد بالا مخالف باشید، با مورد 5 ابدا امکان مخالفت وجود ندارد چون زیست بوم اپل بی نظیر است. شاید در بعضی از کشورها از جمله کشور ما خریداری تمام محصولات این شرکت و یا چند مورد از آن ها هزینه بسیار سنگینی در پی داشته باشد و شاید حتی نتوان آنطور که باید به خاطر وجود محدودیت های گوناگون از امکانات آن ها بهره برد اما با این حال این یک حقیقت است که وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد.

برای بسیاری از کاربران، حتی کسانی که به صورت حرفه ای پیگیر فناوری نیستند، باز هم حضور در زیست بوم اپل بسیار مجذوب کننده است چرا که هماهنگی بین محصولات این شرکت و امکاناتی که این محصولات در تعامل با یکدیگر برای کاربران به وجود می آورند واقعاً شگفت انگیز است. البته سامسونگ هم کوشش نموده یک زیست بوم بزرگ بسازد و تا حدودی هم در این امر پیروز بوده اما هنوز اپل برای کاربران زیست بوم مجذوب کننده تری است.

چرا باید از اپل بیزار بود؟

1. حذف شارژر از درون جعبه

یکی از دلایلی که باعث می گردد بسیاری از کاربران از اپل بیزار باشند نه فقط حذف شارژر از درون جعبه و حذف جک 3.5 میلی متری از طراحی گوشی هاست بلکه به طور کلی اخلاقی است که این شرکت دارد و باعث می گردد در نهایت جیب مشتریان خالی تر از قبل گردد. اپل معمولا عادت دارد هرگونه تغییری که در گوشی هایش به وجود می آورد، آن تغییر در مسیری باشد که سود بیشتری برای آن به همراه داشته باشد و بدتر از آن، این سیاست ها به مذاق شرکت های دیگر هم خوش می آید و به طور کلی باعث می گردد کاربران یک پلتفرم دیگر هم از این کار اپل متضرر شوند.

اپل تنها شرکتی است که گوشی های پرچم دار 1000 دلاری را در میان سایر شرکت ها جا انداخت و از آن موقع به بعد بسیاری از گوشی های پرچم دار با قیمت نجومی راهی بازار شدند و همچنان هم این روند ادامه دارد. حالا فرض کنید با همه این افزایش قیمت ها، شارژر و هندزفری هم از درون جعبه گوشی ها حذف شده تا بدین ترتیب کاربر برای خرید کوچک ترین لوازم جانبی مجبور به پرداخت هزینه های زیاد باشد. شما فرض مثال یک گوشی 1800 دلاری مثل گلکسی زد فولد 4 خریداری می کنید اما حتی نمی توانید آن را شارژ کنید چون شارژری درون گوشی قرار ندارد. این ترند را چه کسی راه انداخته؟ اپل!

2. قیمت بالای محصولات و عدم وجود گوشی مالی

حذف هدفون و شارژر از درون جعبه تنها راهی نیست که اپل با یاری آن در حال پول پارو کردن است. شاید گران ترین آیفون اپل از گران ترین گلکسی سامسونگ مقرون به صرفه تر باشد اما به صورت کلی سیاست قیمت گذاری اپل به صورتی است که واقعاً کاربران را تحت فشار قرار می دهد.

به صورت کلی قیمت میانه گوشی های آیفون طی چند سال اخیر به شکل قابل توجهی افزایش پیدا نموده و گفته می گردد سال جاری باز هم این اتفاق خواهد افتاد. علاوه بر این ها، اپل به جای اینکه سعی کند مدل پرو مکس از آیفون هایش را از لحاظ امکانات و قابلیت های نرم افزاری و سخت افزاری بهتر و مجذوب کننده تر از سایر گوشی های اندرویدی طراحی کند، آن ها را متفاوت تر و بهتر از گوشی های مدل استاندارد خود فراوری می نماید. البته به جای بهتر کردن آیفون های پرو مکس در مقایسه با مدل های استاندارد، در واقع این مدل های استاندارد هستند که ضعیف تر از آن ها طراحی می شوند.

برای مثال شما آیفون 13 را با قیمت تقریبا 800 دلار خریداری می کنید اما از قابلیت ساده ای مثل نمایشگر همواره روشن و رفرش ریت 120 هرتزی بهره نمی برند. حتی یک دوربین تله فوتو هم در آن ها وجود ندارد. جالب اینجاست که اپل حالا یک عادت بدتری هم پیدا نموده؛ استفاده از پردازنده های یک سال قبل برای مدل های استاندارد. این یعنی شما با خرید آیفون 13 دیگر به A16 دسترسی نخواهید داشت بلکه پردازنده A15 در آن به عنوان قلب تپنده ایفای نقش می نماید. اگرچه A15 پردازنده قابلی است اما این بی احترامی به کاربران برای کسانی که هوادار سرسخت اپل نیستند قابل هضم نیست.

3. اصرار اپل به استفاده از پورت لایتنینگ

پورت لایتنینگ یکی از مواردی است که باعث شده بسیاری از کاربران از اپل بیزار هستند. البته که کاربران گوشی های این شرکت که به این موضوع اهمیتی نمی دهند و شاید حتی آن را یک نکته مثبت و مجذوب کننده بدانند چون باعث می گردد این گوشی ها با سایر گوشی ها متمایز شوند. اما نکته ای که باعث می گردد زیست بوم مجذوب کننده این شرکت در واقع به یک شمشیر دو لبه تبدیل گردد، همین پورت لایتنینگ است.

جالب اینجاست که اپل آیپدها و مک بوک های خود را به پورت USB-C مجهز نموده اما آیفون ها همچنان به وسیله پورت لایتنینگ شارژ می شوند و اپل هم هیچ تمایلی به تغییر شرایط نداشت تا اینکه اتحادیه اروپا لطفی در حق همه کاربران این شرکت کرد و تصمیم گرفت به اپل اجبار کند برای سایر محصولات خود از پورت USB-C استفاده کند.

4. تبلیغات عجیب پیرامون قابلیت های قدیمی

در بحث مربوط به دلایل دوست داشتن اپل اشاره نمودیم که اپل گاهی اوقات یک سری قابلیت مجذوب کننده مثل جزیره پویا به گوشی هایش اضافه می نماید که بسیاری از شرکت ها حسرت آن را می خورند. اما گاهی اوقات چنان تبلیغاتی در رابطه با یک سری قابلیت های قدیمی انجام می دهد که برای کاربران اندروید، این اندازه تهییج و شگفت زده شدن کاربران اپل اصلا قابل درک نیست.

برای مثال نمایشگر همواره روشن را در نظر بگیرید. تقریبا 5 سال طول کشید تا این قابلیت بعد از یک گوشی اندرویدی به آیفون ها اضافه گردد و حالا هم که اضافه شده، به تمام گوشی های این شرکت اضافه نشده است؛ شاید عجیب باشد اما فقط در آیفون 14 پرو و پرو مکس می توان به آن دسترسی داشت. حال چرا باید کاربری که بیش از 800 دلار برای یک گوشی می پردازد از این قابلیت بی بهره باشد؟ به خصوص حالا که خبری از رفرش ریت 120 هرتز هم نیست و خیلی راحت می شد بدون نگرانی از بابت طول عمر باتری آن را به مدل های استاندارد اضافه نمود.

جزیره پویا هم دقیقا یکی دیگر از همین قابلیت هاست که برایمان سوال شده چرا فقط باید در مدل های پرو و پرو مکس در دسترس قرار داشته باشد؟ چرا آیفون 14 و 14 پلاس علی رغم قیمت بالا باید همچنان از طراحی برخوردار باشند که حدودا 6 سال قبل در یکی از گوشی های این شرکت استفاده شد؟

5. آیپدها

مشکل آخری که با اپل داریم به آیپدها مربوط می شوند. البته خود این محصولات فوق العاده اند و با اختلاف در صدر برترین تبلت های بازار قرار دارند اما یک سری مسائل هم دارند که باعث می گردد نتوانیم بی قصد و شرط آن ها را دوست داشته باشیم. به همین دلیل هم هست که قیمت آن ها به شکل قابل توجهی بالاست به گونه ای که هر کسی توانایی خریدشان را ندارد.

اما مسئله ای که با آیپدها داریم قیمت آن ها نیست؛ بلکه کاربردی است که اپل قولش را به کاربران داده بود. با عرضه تبلت های این چنینی، شرکت های سازنده آن ها نظیر مایکروسافت و اپل به کاربران اعلام کردند که این محصولات در واقع یک تبلت هیبریدی 2 در 1 هستند. اما بدون بهره مندی از یک سری لوازم جانبی نمی توان چنین کاربردهایی را از دل این تبلت ها بیرون کشید.

در واقع باز هم می رسیم به قیمت، اما نه قیمت خود آیپدها بلکه هزینه زیادی که باید برای لوازم جانبی آن پرداخت کنید تا بتوانید یک محصول 2 در 1 واقعی داشته باشید. اما هزینه این لوازم جانبی آنقدری پایین نیست که بتوانید به راحتی به آن ها دسترسی پیدا کنید. برای مثال یک قلم اپل پنسل و صفحه کلید مجیک کیبرد نیمی از قیمت خود آیپد را به خود اختصاص می دهند که این واقعاً سیاست منصفانه ای نیست چون اپل می داند کاربران حرفه ای به این محصولات احتیاج داشته و در نتیجه قطعا این هزینه را پرداخت می نمایند؛ بنابراین تا جایی که امکان دارد قیمت آن ها را گران در نظر می گیرد.

تصور کنید اگر اپل آیپد را با قیمت خوب و تمام لوازم جانبی مورد احتیاج راهی بازار می کرد بدون اینکه احتیاجی به پرداخت هزینه اضافی باشد. حالا آیپدها به خصوص در مدل پرو رقیب سرسختی برای مک بوک ها می شدند. به عبارتی ساده تر، اپل خواسته آیپدها برای خودشان یک فرمانروایی جداگانه ای داشته باشند. پرسش اینجاست که چرا باید این اتفاق بیفتد؟ فقط برای دریافت سود بیشتر به قیمت نادیده گرفتن مشتری؟ البته کسانی که به محصولات اپل علاقه مند هستند به این نکات توجهی نمی نمایند چون اگر صادق باشیم، سایر شرکت ها هم به نوبه خود همین کارها را برای دریافت سود انجام می دهند. حال برای خرید محصولات اپل این مبلغ باید بسیار بیشتر پرداخت گردد.

سخن پایانی

اپل شرکت بسیار محبوب و پرآوازه ای است که شاید تمام نکات منفی که در رابطه با آن در این مطلب گفته شده اصلا مشکل خاصی برای هوادارانش محسوب نشوند. هرچند فقط هم اپل نیست که گاهی اوقات برای دریافت سود بیشتر، تصمیمات نادرستی می گیرد. برای مثال خود سامسونگ هم بلافاصله بعد از اپل، شارژر را نه تنها از درون بسته بندی گوشی های پرچم دار بلکه از درون جعبه گوشی های میان رده خود هم برداشت. بنابراین بعضی از این تصمیمات نادرست صرفا به وسیله اپل گرفته نمی شوند. اما شما در رابطه با این برند چه فکری می کنید؟ به نظر شما آیا در مجموع می توان اپل را یک شرکت دوست داشتنی به حساب آورد؟ لطفاً نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: PhoneArena (1,2)

سوالات متداول درباره اپل

اپل محصولات خود را چند سال آپدیت می نماید؟

معمولا محصولات این شرکت به مدت حداقل 5 سال آپدیت نرم افزاری و امنیتی دریافت می نمایند.

اپل چه محصولاتی فراوری می نماید؟

اپل در سبد محصولات اصلی خود گوشی هوشمند، تبلت، لپ تاپ، ساعت هوشمند، ایربادز، آیپاد، مک، هوم پاد و اپل تی وی دارد.

آیا اپل گوشی مالی هم فراوری می نماید؟

اگر در مقایسه با خود آیفون ها در نظر بگیریم بله. سری SE گوشی های میان رده این شرکت به حساب می آیند.

منبع: دیجیکالا مگ

به "چرا باید اپل را دوست داشته باشیم و چرا باید از آن بیزار باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا باید اپل را دوست داشته باشیم و چرا باید از آن بیزار باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید